Az aktuális rész ismertetője: Az ORF oszták csatorna számos díjat elnyert sorozata a kontinens kulturális-kulináris felmérésére vállalkozik. A hangsúly mindig egy lenyűgöző európai régión és annak konyháján, kultúrtörténeti hátterén és az ott élő embereken van. Lojze Wieser író, kiadó lenyűgöző erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy feltárja az európai népek konyháinak kultúrtörténeti hátterét, és olyan rendkívüli emberekkel találkozott, akik mélyen gyökereznek az adott régióban és annak sajátosságaiban. Mayo megyében felfedezi a tengerek egyik legkiválóbb és legkeresettebb finomságát: a Connemara osztrigát. Írország partjai más, szokatlanabb kulináris specialitásokat is tartalmaznak, mint például a parlagfüvet vagy az ír mohát. Ezeket nemcsak a konyhában használják, hanem évszázadok óta a természetgyógyászatban is.
Hozzászólások