Duna színpad / Kanapé: A kultusz

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Ezúttal a "kultusz" lesz a hívó szó, erről beszélgetnek Bárdos Deák Ágival, Müller Péter Sziámival, Vágvölgyi B. Andrással és Orbán János Dénessel. Szó lesz kultikus személyekről, könyvekről, zenékről, filmekről és helyekről. Megtudhatjuk, hogy vajon mitől és mikortól válik valami kultikussá és meddig lehet az? Mi különbözteti meg a divattól, divatostól? A stúdióban a BARDO zenél, élén Bárdos Deák Ági, az egykori kultikus Kontroll Csoport énekese.

A műsor ismertetése: A havonta egyszer jelentkező műsorban Turczi István (költő, író, műfordító) beszélget a magyar művészeti élet ismert szereplőivel, valamint olyan fiatalokkal, akikre érdemes odafigyelni. A talk show-k népszerű világában egy közös beszélgetésre invitálja az irodalmi élet szereplői mellett a társművészetek alkotóit, hogy együtt gondolkodjanak tágabb környezetük történéseiről.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Pünkösdi Kató 2011 okt. 24. - 21:44:22
Nagyon rossz a mûsor címe, ettõl függetlenül nagyon tetszett a mûsor, sajnos lemaradtam az elõzõ részekrõl, véletlenül vettem észre az újságban. Tetszik a beszélgetõs része, a dalok, örülök, hogy láttam.
issti1 2010 febr. 07. - 21:27:43 Előzmény frici53
Ezt mondod te, meg még mondjátok néhányan: de ettõl még ez korántsem jelenti azt, hogy e kinyilatkoztatás - nagy publicitása, "hangos volta" okán- akárcsak köszönõviszonyban is lenne az objektiv valósággal.

Szerintetek Magyaro. az ezredfordulóra a világ(egyik) legidegenellenesebb és intoleránsabb(jól idézem?) országa. Pont.
Ezzel szemben a valóság: nos hát ez persze merõben más -dehát jól tudom, vannak, akiket e jelentéktelen mellékkörülmények nem befolyásolnak.. ;o)
frici53 2010 jan. 31. - 16:19:15 Előzmény pamgyuri47
Igazad van, én is sajnálom, viszont nyugodtabban veszem fel a párhuzamosan menõ Svejket. Az elsõ rész csudajó volt, nem utolsó sorban a magyar szinkronnak köszönhetõen. Persze, ehhez kellene ismerni, és fõleg érteni az eredeti hangot. Ami sajnos nekem nem adatott meg.
frici53 2010 jan. 31. - 16:15:00 Előzmény issti1
Igazad van, ciki.
Csak hát, ha nem is az elsõk, de másodikok, harmadikok biztos voltunk.
És ez a ciki.
offtopic
issti1 2010 jan. 24. - 19:43:30
Ezt a buta, önbecstelenitõ kinyilatkoztatást: .."lett Mo. Európa legidegenellenesebb országa az ezredfordulóra" -csak igy, per megingathatatlan kinyilatkoztatásként..
Errõl /mármint a kinyilatkoztatásról/az az állat jut eszembe, amely a saját fészkébe csinál - bár mig az talán csak szimplán gusztustalan: ez azon túl, hogy oltári hazugság ,több annál -ÉRTELMETLEN, értelmezhetetlen ökörség!
Kérdem én: kinek pattan ki ilyesmi az agyából?! ..s mindez a "nemzet televiziójában?!" ..khmmm..kicsikét nem ciki?!
DE, NAGYON!(-mondja a görög drámából megismerhetett kórus..)

Mellesleg juteszembe: cim alapján én is szinházi közvetitésben reménykedtem..hát ez nem jött be ;o(
pamgyuri47 2009 dec. 20. - 19:59:03
"Duna szipad"! Rossz a cim. Biztam benne hogy szinházi elõadást jelent. Csalódtam. Igy nem nézem meg, bár várhatóan a résztvevõk eljátszanak valami "elvárható" szerepet. Ez viszont nem érdekel.