Az aktuális rész ismertetője: A La Rioja az egyik leghíresebb eredetmegjelölésnek számít a világnak, és nemzetközileg az egyik legelismertebb bortermő vidék, így Rudolph számára is kihagyhatatlan állomás. Rioja fővárosa Logrono. Rudolph Van Veen itt megismerkedhet a helyi bortermelői tradíciókkal, és egy hagyományos, már-már szentnek számító konyha titkaival. Így meg is érkezünk receptünkhöz: a "Sarmiento" báránybordához, egy elegáns, egyszerű, mégis izgalmas fogáshoz. Miközben Rudolph sorra veszi Rioja kihagyhatatlan látványosságait és borászatait, már saját leendő receptjéről ábrándozik. Szakácsunk a régió legjellegzetesebb és leghíresebb borával, a Mugával is barátságot köt, amelyhez leginkább egy ízletes kacsasült passzolna.
A műsor ismertetése:
A Borkalandok Spanyolországban egy borral, utazással és konyhaművészettel foglalkozó televíziósorozat, amelynek házigazdája Rudolph Van Veen.
Műsorvezetőnk minden egyes epizódban felkeres egy spanyol borászt, aki megismerteti őt a régió kultúrájával, szőlészetével, konyhájával és az itteni borokhoz leginkább illő ételekkel.
Cserébe Rudolph elkészít egy olyan különlegességet, amely eltér a helyi ízektől, ám mégis jól passzol a környék és a borok hangulatához.
A Borkalandok Spanyolországban egy energikus, szórakoztató és magával ragadó főzőműsor, amelybe egészen biztosan érdemes belekóstolni.
Hozzászólások