Vadászat Hitlerre / Mi rejlik a felszín alatt?

Bakancslistához adom
Hunting Hitler / Lurking Beneath the Surface
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dokumentumfilm sorozat, III / 6. rész, 43 perc

Értékelés:

50 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Egy uruguayi lagúnában Tim és Mike bizonyítékokat fedeztek fel egy nagy hatótávolságú hidroplánról, amely a kontinens körül a nácikat csempészte. Buenos Airesben Tim és Gerrard rábeszél egy informátort, hogy osszon meg velük egy hatalmas irattárat, amely újabb bizonyítékokat tárhat fel a "Die Spinne" néven ismert náci hálózatról.

A műsor ismertetése: 2014 elején az FBI feloldott több száz dokumentumot a titkosítás alól, melyek szerint Hitler nem követett el öngyilkosságot, hanem a náci Németország bukása után Dél-Amerikába szökött. J. Edgar Hoover egyik megemlékezésében kijelenti: "Németországban az amerikai hadsereg tisztjei nem találták meg Hitler holttestét, sem olyan hiteles forrást, amely megerősíthetné Hitler halálát." A legmodernebb technológiával és a frissen nyilvánosságra került FBI anyagokkal felszerelve ismert nyomozók egy csapata hozzálát az ügy felderítéséhez, mintha egy haláleset ügyében nyomoznának. A titkosítás alól világszerte kivont titkosszolgálati anyagok és a korábban nem hozzáférhető modern technológia segítségével újra nyitják a világhírű "kihűlt ügyet", és megpróbálják feltárni a rejtélyt, amely minden idők legnagyobb bűnösének halálát övezi.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
Cisco 2023 febr. 16. - 13:02:06
Köztudott:
Hitler élt, Hitler él, Hitler élni fog!
😉
.
1/10
kékibéla 2019 nov. 01. - 01:39:19 1/10
Gagyi, konteos áldokumentumfilm, ócska statisztákkal. Most valami... talán dél-amerikai telepet mutogatnak, ami szerintem egy mexikói drog kartell búvóhelye lehet. És már ott tartanak, hogy abban a lyukban valamincsodafegyver előállításán dolgoztak (uuupsz, most mondták, hogy Chilében vannak). Szánalom a köbön ez az egész.
1/10
horkoló 2019 okt. 12. - 09:49:48 1/10
Nevetségesen gagyi "bizonyítékok" ezek... Az utcán "hirtelen felbukkanó öreg, aki persze mindent tud vagy az akkor még meg sem született búvár, aki kimondja: igen, ő volt... Szánalmas. Magánnyomozók és ügynökök a történelem ellen. Amerikai butítás. Minden jelenet beállított, többször felvett, spontán párbeszédek nélkül. A kedvenc: "pörög a kicsike". :-))))
1/10
attilak 2018 márc. 03. - 15:03:10 1/10
Az egyik elõzetesben láttam, hogy valami régi zománcozott táblát találnak a viz alatt ami úgy nézett ki mintha 5 percel elõtte tették oda. 70 év a víz alatt teljesen tönkretett volna egy fém táblát. Ezekután nem pazaroltam az idõmet erre a mûsorra. Különben is Berlint az oroszok foglalták el, Hitler orvosa, titkárnõje és az egesz bunker stábja a kezükbe került. Nem hiszem el, hogy a kihalgatási módszerüknek mindegyik ellen tudott volna állni és együttesen hazudni Hitler öngyilkosságáról.
gadus 2017 szept. 09. - 08:26:05
Minden idõk legnagyobb bûnöse:)) Kárpótlást a meg nem születettekeért...:)) Amúgy aki kicsit is érdeklõdik a II. világháború után tudhatja hogy kamu volt a halála.
Chris1979 2017 ápr. 22. - 06:55:19 Előzmény Ferenc2107
Nem tudom, hogy mi az igazság ebben az ügyben bár elképzelhetõnek tartom, hogy Hitler elmenekült. Azt viszont nem értem miért csodálkozik rajta valaki, hogy igyekeznek látványosra csinálni a filmet hisz ha mindenhova csak úgy lazán odamennek, bekopognak, beszélgetnek az elég unalmas tud lenni kellenek bele az ilyen látványelemek mint pl. a bazi nagy képernyõn futó jelentések is. Plusz így egyszerûbb is megmutatni az embereknek mint ha pl. egy laptopon keresgélnének.
GALAXI 2017 ápr. 09. - 23:43:10
Érdeklõdni szeretnék, nem tudja valaki, hogy készült-e vagy készül-e a 3. évad ? Ha meg elkészült valahol lehet-e látni ? Köszönöm !
1/10
Ferenc2107 2017 febr. 11. - 00:34:22 1/10 Előzmény Norbi5
Most néztem az Inalco házról szól részt. Ügyesen odalopakodtak a víz felõl, ügyesen kommandóztak. Talágatták, hogy vajon lehet-e ott valaki. Majd jött valaki, akkor elbújtak, nagy volt a dráma.
Mondjuk egyszerûbb lett volna a 40-es út felõl közelíteni, az 200 m-re van a háztól. Esetleg csak úgy kikötni az öbölben, ahogy mások is teszik. A ház egyébként eladó.
Egy rakás baromság az egész, a History csatornával együtt.
Torolt Felhasználo 2016 márc. 10. - 19:09:21
Hitler "öngyilkossága" bizonyítottan mese, a hulla amit a Bunkerben találtak valami másik fõtiszté volt.

Az is tiszta hogy ezek a spektrumos "nyomozások", mint az ufo-vadászok és a többi semmire nem jók.

Mivel Hitler holtteste nincsen meg, az viszont valószínûtlen hogy túlélte volna, és az biztosnak látszik hogy a Bunkerben tartózkodott Berlin ostromának megkezdése után, meglepõ módon én a hivatalos náci hír mellett teszem le a voksom: Hitler kiment a Bunkerbõl, és az utcán esett el egy "felszabadító roham" közben névtelenül, totális õrületben.

Mert ugye az egy dolog hogy felelõsségvállalásra képtelen személy volt, de ugyanakkor mérhetetlenül hitt saját felsõbbrendûségében is. Így én simán el tudom képzelni hogy miután megmérgezte Eva Braunt simán iment hogy puszta kézzel lenyomja az összes tankot XD
Norbi5 2016 márc. 10. - 18:35:36 Előzmény oregbeatsuhanc54
Félreértettél, nem Hitler halálának/túlélésének a tényét nem hiszem, hanem a filmben az általam említett momentumok hiteltelenek és ezáltal megkérdõjelezik az egész nyomozás hitelességét. Egyébiránt érdekes az elmélet, számomra egyáltalán nem hihetetlen, én látok benne realitást.
oregbeatsuhanc54 2016 febr. 22. - 10:01:34 Előzmény Norbi5
Én nem vagyok Gizi néni, és nem is szoktam mindent elsõre benyalni. Nekem azért hihetõ a történet, mert valahogy mindig az volt az érzésem, hogy Hitler öngyilkossága azért mese, mert õ szerintem alapjában egy felelõsséget vállalni képtelen, és egyben gyáva ember lehetett, és amit a 7. rész tárgyal rögeszmés megszállottként ragaszkodott gyõzelméhez.
Norbi5 2016 febr. 20. - 10:07:51
Érdekes sorozat, de nekem vannak fenntartásaim. Amikor a berlini metrómegálló és a Tempelhof reptér közötti alagutat keresték, hét méterrel a föld alatt (!) rögzítették a koordinátákat egy GPS készülékkel (én Garmin típusúnak néztem). Köztudott, hogy a GPS jelek gyengék, még egy sûrû erdõben sem foghatóak, nem hogy a föld alatt (ugyan pár éve kidolgoztak egy mini giroszkópot, amivel bizonyos keretek között GPS jelek hiányában is lehet navigálni, de tudtom szerint a Garminban nincs még ilyen megoldás). A másik a nyomozók laptopján futó "keresõprogram", ami a dokumentumok keresése közben bõszen és látványosan pörgeti a bescannelt dokumentumok képeit a monitoron. Aki foglalkozott programozással, az tudja, hogy a keresést alaposan lelassítja, ha képeket jelenítünk meg közben, ráadásul a keresés szempontjából semmi értelme. Szóval számomra kicsit parasztvakításnak tûnik ezen dolgok miatt ez az egész. Gizi néni rántáskészítés közben biztosan benyalja :)