A fotózás mesterei / Muhammed Muheisen: A fény nyomában

Bakancslistához adom
Photographer / Muhammed Muheisen: Finding the Light
I / 4. rész, 60 perc

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Bár a kétszeres Pulitzer-díjas fotóriporter, Muhammed Muheisen a Közel-Kelet konfliktuszónáiban szerzett hírnevet magának, ma már egy másfajta válságövezetben, a háborúk és a szegénység menekültjei között dolgozik. Nem könnyű vállalás ezt: reflektorfénybe állítani egy olyan jelenséget, melyet a legnagyobb reménytelenség és sötétség jellemez.

A műsor ismertetése: Hogyan válik valakiből nagynevű, alkotásaival milliókat elbűvölő fotográfus? Milyen út vezet a gyerekkori álmoktól a világhírnévig, hogyan telnek egy fotós hétköznapjai, és mi minden kell ahhoz, hogy egy ikonikus fénykép elkészüljön? A sorozat korunk néhány legendás fényképészének történetét meséli el _ izgalmas bepillantást nyújtva a kamera előtti és mögötti világba egyaránt.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
vino-et-veritas jún. 22. 12:09:35 Előzmény Mayuli
A Dan Winters-ről szóló rész engem elbizonytalanított.
Természetesen az nem kérdés, hogy "van szeme" a dolgokhoz.
De már régen nem Capa, Brassai vagy Kertész világa ez, ahol szinte egyedül a fotográfuson és a megfelelő pillanaton múlott minden.
Itt rengeteg technika és megfelelő stáb is "bevetésre" kerül, ami kissé illúzióromboló - mennyire csak a "néven" múlik a "siker"...
10/10
Mayuli jún. 22. 09:48:20 10/10
Sajnos még csak egy rész láttam, de az 10/10! Campbell Addy (Ghanai származású, Jehova tanúi szellemében nevelkedett, fiatal, meleg, Angol fotó művész! Fantasztikus, ahogy kendőzetlenül beszél a mukásságáról, az útkeresésről, a legbelső vívódásairól! Teljesen kitárulkozik, hagy valóban megismerjék! I♥️ Campbell!
Alig várom, hogy lássam a többi részt is!