Az aktuális rész ismertetője: Rudolph Van Veen egy híres "hotel-borászatot" látogat meg, amely korábban domonkos rendi kolostor volt. Itt élt Kolumbusz is, míg előkészítette amerikai felfedezőútját. Rudolph Van Veen látványos utazásra invitál minket, miközben felfedezi a Valle del Duero ízeit, és Salamanca csodáit, amelyekkel a város a Világörökség része lett. A helyi borok mellé pedig ízletes bárányragút fogyasztanak. A portugál határon húzódó Duero-völgy és Arribes fontos spanyol régiók, amelynek borászata nagy múltra tekint vissza. A történelemkönyvek szerint a bortermesztést még a portugálok honosították meg a környéken, akik a Duero-folyón érkeztek ide. Rudolph Van Veen ugyanebben a folyóban készül főzni a napfényben fürdő sziklák között. A borok mellett Rudolph a remek helyi sajtokat is megízleli, és természetesen a selymes ibériai sonkát sem szabad kihagyni.
A műsor ismertetése:
A Borkalandok Spanyolországban egy borral, utazással és konyhaművészettel foglalkozó televíziósorozat, amelynek házigazdája Rudolph Van Veen.
Műsorvezetőnk minden egyes epizódban felkeres egy spanyol borászt, aki megismerteti őt a régió kultúrájával, szőlészetével, konyhájával és az itteni borokhoz leginkább illő ételekkel.
Cserébe Rudolph elkészít egy olyan különlegességet, amely eltér a helyi ízektől, ám mégis jól passzol a környék és a borok hangulatához.
A Borkalandok Spanyolországban egy energikus, szórakoztató és magával ragadó főzőműsor, amelybe egészen biztosan érdemes belekóstolni.
Hozzászólások