Az aktuális rész ismertetője: Pepa ellátogat a Vlkoš-ban található farmra. A 2013-ban alapított gazdaság a környezetkímélő éticsiga-tenyésztésre, valamint a csigahús, a csigakaviár és a csiganyál előállítására szakosodik. Pepa találkozik a gazdaság vezetőjével, aki bemutatja az éticsiga-tenyésztés folyamatát. Végül Pepa a cseh konyha 19. századi "anyja", Magdaléna szakácskönyvéből vett recept alapján hihetetlenül finom ételt készít.
A műsor ismertetése: Kezdődik a kulináris kaland Pepa Nemravával! Minden epizódban ellátogatunk egy-egy farmra, ahol a kemény munka mellett sok-sok öröm is az élet velejárója. Megismerhetnek érdekes történeteket, de mindenekelőtt rengeteg friss alapanyagot. Ezekből Pepa klasszikus ínycsiklandó cseh fogásokat varázsol. Terítéken Cseh- és Morvaország valódi ízei!
Hozzászólások