Személy

Deborah Kerr

színész, szereplő

Hozzászólások

gladiolus 2015 dec. 20. - 14:47:09
Valamint hiányzik a filmográfiából Az ártatlanok c. film is, 1961-bõl. Még online sem találom magyar szinkronnal, pedig kb. egy éve még fenn volt valahol. Kár, mert ez egy rendkívül jó kis stílusos, kastélyos misztikus thriller, ami majdnem olyan jó, mint az Ördöngösök c. film.
Ha valaki jól tud angolul, legalább itt láthatja:

https://www.youtube.com/watch?v=ktvn-UFNJkM

Az angol feliratot rá kell nyomni a jobb alsó sarokban lévõ elsõ ikonnal, mert különben csak spanyol felirat látható. Hiányolom ezt a kis filmet, persze némileg nyomasztó, de egyszer szórakoztató.
peterapo 2012 febr. 02. - 18:35:27
A filmográfiából hiányzik:
A vád tanúja (Witness for the Prosecution, 1982) R.: Alan Gibson
feketevipera 2011 júl. 13. - 21:29:45
Deborah Kerr a maga korában a legnevesebb angol színésznõk közé tartozott. 1921. szeptember 30-án született a skóciai Helensburgben (van, ahol Glasgow-t adják meg), Deborah Jane Kerr-Trimmer néven. Nem volt magabiztos gyerek, ezért elõször a balettot választotta önkifejezési formaként, majd jött a a színészet. 1940-ben kapta elsõ filmszerepét, és gyorsan népszerûvé vált, az Egyesült Államokban pedig hasznát vették az akcentusának. Az 50-es évektõl már fõszerepeket is játszott, és többek között olyan filmekben is szerepelt, mint a Quo Vadis. Aztán megcsömörlött a filmek erõszakosságától és a meztelenkedésektõl, így inkább színházakban és a televízióban lépett fel. 1986 után végleg felhagyott a színészettel, s közben meg kellett küzdenie a Parkinson-kórral is. Rengeteg filmes jelölése volt (többek között hat Oscar-jelölés is), végül kapott egy tiszteletbeli Oscart, és élete során begyûjtött még néhány elismerést. 2007. október 16-án halt meg Botesdale-ben.