Személy

Julia Ormond

színész, szereplő
Született: 1965. január 4. (58 éves) (Anglia, Epsom, Surrey)

Julia Karin Ormond a West Surrey College of Art and Design nevű képzőművészeti egyetem hallgatójaként festőnek készült, míg át nem iratkozott a londoni Webber Douglas Academy-re színinövendéknek. Első színpadi szerepeit az Üvöltő szelek, a Riválisok, a Harvey, a Szálemi boszorkányok, A fegyverek és az ember, a Hope and Charity - melyért a londoni színikritikusok díját kapta. A televízióban a Capital City és a Traffic című produkciókban hívta fel magára a figyelmet, azután megkapta a Young Catherine című tévéfilm címszerepét, majd eljátszhatta Robert Duvall feleségének szerepét Ivan Passer Sztálin-jában. A mozivásznon Peter Greenaway A macon-i gyermek című filmjében mutatkozott be, a Szenvedélyek viharában és a Lancelot című film remake-jében, valamint Bille August A hó hatalma című filmjében játszott kulcsfontosságú szerepet. Ormond producerként jegyezte a Calling the Ghosts (Szellemidézés) című, Mandy Jacobson és Karmen Jelincic rendezte horvát dokumentumfilmet, melynek köszönhetően producerként, forgatókönyvíróként és rendezőként két éves szerződést írt alá a Fox Searchlight nevű céggel.

Hozzászólások

Gerion 2011 nov. 02. - 21:18:57
Szerintem Juliette Binoche, Julia Roberts és Kyra Sedgwick összegyúrva (külsõre).
Csekély értelmû medvebocs 2011 júl. 03. - 20:13:23 Előzmény mulao
Szenvedélyek viharában

ma 22:35 RTL Klub
wrossi 2011 jún. 04. - 21:22:27 Előzmény mulao
Írok én is,hogy több vélemény legyen.1995.fantasztikus éve volt,a két legjobb filmjét ekkor készítette.A Sabrinára és Az elsõ lovagra gondolok.
mulao 2011 ápr. 17. - 16:03:18
Én a Szenvedélyek viharában láttam, abban is jól játszott. Nem tudom hogy juott eszedbe pont Julia Ormond, de örülök neki. Én is azt hittem több vélemény lesz itt.
Csekély értelmû medvebocs 2011 ápr. 17. - 15:50:18
Az elsõ lovag c. filmben jól játszik. (több véleményre számítottam)