Személy

Tebron

előadó
Született: 1980. augusztus 1. (43 éves) (Magyarország, Budapest)
Tebron (Fekete Norbert) 1980.08.01-jén született Budapesten. A zene iránt már gyerekkorában érdeklődést mutatott, amikor szüleinek zenelejátszó eszközein gyakorolt. Mivel a családból senki nem foglakozott zenével, gondolták Norbi csak azért áll állandóan a magnó előtt, mert kisgyerekként minden érdekli az embert, de nem így történt. Később teljesen véletlenül kapott egy hordozható bakelit lemezjátszót és lemezeket, ami újabb fordulat volt számára. Elkezdett diszkó centerekbe is járni, és még jobban érdeklődni az efféle dolgok iránt.

Az üzletekben rátalált az akkoriban igen elterjedt bakelit lemezjátszóra. Ez a pillanat volt az, ami teljesen megváltoztatta az életét zenei téren. Egyre többet járt klubokba, ahol egész éjjel a DJ-ket nézte, hogy hogyan dolgoznak. 1998-ban kapott lehetőséget egy nagy diszkóban fellépni egy jól sikerült DJ versenyt követően. Egy éves house rezidencia után megváltozott a zenei stílusa és inkább trance zenét játszott.

2006-ban egy szerencsés találkozásnak köszönhetően megismerkedett az akkori "Soundbreeders Productions" vezetőjével, aki egy elküldött promo mix után azonnal lehetőséget adott, és felkérte, hogy játsszon a következő partiján, közvetlen a Holland sztár DJ, Johan Gielen előtt. A fellépés olyan jól sikerült, hogy Tebron további lehetőségeket, majd 2007-től rezidenciát kapott a csapattól. 2008-tól Budapest egyik exclusive helyszínén, a Tabu Lounge Club-ban volt a Sound of Cream rezidenciája.

2007-ben Tebron elindította önálló rádióműsorát Sound of Cream címmel, ami azóta már 3 különböző országban hallható és a hozzá tartozó Sound of Cream party sorozatot, amivel számos külföldi DJ-t hozott el Magyarországra.

A hazai fellépések mellett több külföldi meghívást is kapott, többek között a 2009-es Progress Your Mindra a pozsonyi Dopler Club-ba, ahol Super8 & Tab, Milan Lieskovsky és Robert Burian-al játszhatott.

A sikerek folytatódtak 2010-ben. A partikról időközben olyan jó visszajelzések érkeztek, hogy Norbi lehetőséget kapott a „Sound of Cream”-el, hogy Magyarország legnagyobb szórakoztató komplexumának területén, az Óbudai (Hajógyári) Szigeten folytassa tevékenységét, többek között egy Roger Shah (D) teltházas partival.

A Szigetes rendezvények mellett meghívást kapott a Famous Promotion által rendezett Rio Summer Festre vendégszerepelni, ahol olyan világsztár nevek mellett lépett fel, mint A.T.B. (D), Markus Schulz (USA), vagy a 3-éve a világ első számú DJ-jének választott Armin van Buuren (NL), amelyek természetesen 3000 fős, teltházas partit eredményeztek.

Tebron a mai napig trance zenét játszik, tervei között szerepel még az idei évben saját felvétel elkészítése, és megjelentetése.

Hozzászólások