Színház

35 kiló remény

előadás, 90 perc, magyar, 2017., 11 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Soproni Petőfi Színház színházi nevelési előadása

Foglalkozásvezető és rendező: Németh Ervin

Szereplők:
Gergő ? Benczur Adrián
Leon apó ? Horváth László
Anya ? Szlúka Brigitta
Apa ? Lénárt László
Tanár ? Németh Ervin
Barát ? Nagy Mario Attila
Osztálytárs ? Kiss Klaudia

Németh Ervin adaptációja Anna Gavalda regényének motívumaiból
A 35 kiló remény egy kiskamasz története, akinek remek a kézügyessége, hatalmas a szíve, de iskolába járni nagyon nem szeret, hiszen nem igazán tud megfelelni az ottani követelményeknek. Bármit megszerel, szívesen segít barkácsolni imádott nagypapájának, de a matekkal és a szüleivel hadilábon áll. A helyzet napról napra romlik, kicsapják az iskolából, és senkinek sincs ötlete, hogyan tovább?
A színházi nevelési előadás a részt vevő nézőkkel együtt gondolja át, mire való az iskola, mit tartunk a tudásról és annak hasznosságáról, s azt is, hogyan értse meg a kamasz a felnőtteket, hogy azok is megérthessék őt.
A bemutatandó színházi előadás különleges élménnyel kínálja meg a részt vevő nézőket: ezúttal nem válik el egymástól élesen a színházi produkció és a szövegértelmező, vitázó szakasz, hanem a nézők tevékeny részt vállalnak majd a főhős életének eseményeiben, amikor fontos pillanatban megállítva a történetet, a főhős fejével gondolkodva hozhatnak meg lehetséges döntéseket - azt is megvizsgálva, hogy választásuk vajon milyen következményekkel jár majd.

A(z) Weöres Sándor Színház előadása

Hozzászólások