Színház

A Mezők Fehér Lovagja

előadás, 50 perc, magyar, 2010., 8 - 12 éves kor között

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A történet az orosz népmese hitvilágának elemeiből építkezik, a valóság és mese keveredik benne csodálatos módon. Titokzatos varázslatok világa ez, hegyek mélyén, drágakövek kertjében, lidércek bolygó fényeitől csillogó mocsarakban, erdőkben bonyolódik a történet. Semmihez sem hasonlítható különös világ - néha egészen félelmetes. A klasszikus uráli meseelemek jelennek meg benne, a különböző mitikus alakok gyakran groteszk formában öltenek alakot.

Az ifjú Iván cárevicset apjuk halála után harcba küldik nővérei, hogy oly hősiesen küzdjön ő is, mint a Mezők Fehér Lovagja. Közben az árván maradt szépséges Vaszilisza gonosz mostoháinál dolgozik, akik végül az erdő boszorkányához, Baba Jagához küldik. Ettől a pillanattól kezdve a három főhős sorsa összefonódik.

Előadásunkba a misztikus miliőt elsősorban látvány- és gesztusnyelvi elemekkel, mozgással, tánccal kívánjuk megragadni. A játékban több szereplő által mozgatott óriás-báb alakjában bukkan fel az orosz népmesék jellegzetes Baba Jaga boszorkánya. Az ellene való küzdelem néha akció dús harci jelenetekben valósul meg, máskor groteszk humor oldja a feszültséget.

A(z) Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér előadása

Stáblista:

Szereplők

Iván cárevics
A mezők fehér lovagja
Vaszilisza bábuja
A cárevics lánytestvérei (Katyerina, Dásenyka, Jelena)
Vaszilisza apja
Vaszilisza anyja
Vaszilisza mostohaanyja

Hozzászólások