Színház

A padlás

mesemusical, 2 felvonás, magyar, 2013., 9 - 99 éves kor között

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Egy bérház padlásán a fiatal Rádiós fényévnyi távolságba küld rádióüzeneteket saját találmánya, a robot Robinson segítségével. Már kételkedni kezd abban, hogy hangja bárkihez is elér a végtelen űrben, amikor egy este négy furcsa alak jelenik meg. A különös figurák híres mesék elfeledett hőseinek szellemei, akik a túlvilágra szeretnének eljutni. De hogy évszázadok óta tartó bolyongásuk véget érhessen, meg kell találniuk a Révészt.
Sztevanovity Dusán az 1988-as vígszínházi bemutató után így számolt be a darab születéséről: "Mi Presser Gáborral nem akartuk ilyen nagy fába vágni a fejszét. Egy dalcsokrot írtunk gyerekeknek. De közben felmerült az ötlet Sándor Pálban, hogy videoklipeket csinálna a dalokra, de nem tudtuk, mi kösse össze a dalokat. Ezen töprengtünk, és én éppen költözködtem. Megcéloztam egy padlásteret. Amikor onnan fentről, a magasból kinéztem, kitaláltam egy történetet, egy mesét, amely a padláson játszódott. (...)
Ez a musical tízéves kortól bárkinek szóló mesejáték. Biztos, hogy tizenöt év múlva is elő lehet majd venni, és akkor is tud szólni a nézőkhöz. Mert semmiféle divathoz nem kötődik. Presser zenéje csodálatos. Minden tudása benne van, és még mindezekhez hozzá is tudott tenni."

A(z) Miskolci Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. február 2., Miskolci Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Rádiós (aki egyszerűen fantasztikus)
Süni (fiatal lány, aki hegedülni tanul)
Mamóka (öreg nénike, aki mindent tud az emberekről)
Barrabás (B. Barrabás, a gengszter)
Révész (aki csak külsőleg azonos Barrabással)
Herceg (finomlelkű szellem, 560 éves)
Kölyök (naiv szellem, 530 éves)
Lámpás (a törpe, zsörtölődő szellem)
Meglökő (óriási szellem, 560 éves, süketnéma)
Témüller (azelőtt házmester, most önkéntes)
Detektív (aki még önmagát is kinyomozza)
Üteg (a detektív másik balkeze)
Robinson (a gép)

Hozzászólások