Színház

Diótörő

balett, 2017., 10 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Diótörő, minden idők legnépszerűbb meséjének balettváltozata minden generációt képes elbűvölni és elgondolkodtatni: beérhetjük a látszatvilággal, vagy a boldogság megtalálásához hinnünk kell abban, hogy mindennek lelke, minden tárgynak sorsa van. A gyerekek hite megváltoztatja a világot, s a felnőttek tőlük megtanulhatják: érezni kell, nem csak látni.
Egy csúnya kis fabábu, előnytelen testébe zárva, gonosz átok foglya. Színesre festett testben egy kislány meglátja az érző lelket, és mindent megtesz azért, hogy megtörje az átkot. Gonosz egerek és mindenféle játékfigurák kelnek életre, a kislány hite ad erőt nekik, hogy megvívják harcukat. A kislány ugyanis egészen biztos abban, hogy nem csak az a világ létezik, amelyet a szemünkkel látunk, még ha a felnőttek nem is akarják tudomásul venni ezt a másik valóságot.
A mese most új változatban kel életre, mely úgy tiszteli a klasszikus változatot, hogy közben közel hozza a mai korhoz. Szülők és gyerekek, balettrajongók és balettelőadást most először átélő nézők egyaránt rácsodálkozhatnak arra, milyen titkok lappanghatnak hétköznapi világunk mélyén.

A(z) Pécsi Balett előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások