Színház

Édes mostoha

előadás, 2 felvonás, 2019., 10 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Zenés hazatalálás két részben - Lakner Artúr azonos című regénye nyomán.

Manapság nem kevés, sőt, sok szó esik a családról mint olyanról, társadalmunk és államunk eme alapkövéről, számos öröm és majdnem ennyire számos haj-, és idegtépés forrásáról: hogy tehát mi is az a család voltaképpen? Pusztán vérségi kapcsolatok kusza szövevénye-e, avagy fenébe a vérséggel, mert a család se több, se kevesebb, mint felelősségvállalás, összetartozás, törődés, szeretet, és társaik összege. És hogy család-e a mozaikcsalád; és család-e az azonos nemű szülők + gyerek kombó; és hogy… satöbbi.

Családban játszódik és családról szól az Édes mostoha is, nevezetesen csonka családban, ahol a csonkaság oka nem a napjainkban megszokott válás, hanem tragédia: az édesanya halála. Az édesapa, férfiúi ereje és társadalmi állása teljében, az újranősülés mellett dönt; ha másért nem, hát azért, hogy anyapótlót ajándékozzon árván maradt kislányának. Aki némi nagynéni-generálta rémület hatására úgy dönt, hogy nem kér az ajándékból. A mostoha azonban nem hagyja magát megfélemlíteni, inkább megküzd a kislányért, és persze az édesapjáért, és persze önmagáért. Számos kaland és fordulat után – ahogy az történni szokott, a színpadon és az életben egyaránt – mindenki kibékül mindenkivel, és boldogan élnek, amíg.

Ha ez önmagában nem lenne elég: további érdekessége ennek a zenés-táncos-mesés játéknak, hogy a „régi szép időkben” született, a Horthy-korszakban, amikor az úr még úr volt, a proli, az meg proli, és a kettő közt nem volt átjárható határ, de minek is lett volna. Úgy hírlik, mintha mutatkozna igény ennek a régi szép világnak a felélesztésére. Ebből az időből rengeteg remekmű származik, ám, hogy, hogy nem, ezek mindegyike súlyos vádakat hoz fel a régi szép világról. Az Édes mostoha ebből a szempontból kivételnek nevezhető: egy rossz szava sincs a világról, amelyből vétetett. Már csak ezért is érdemes megismerkedni vele, kivált, ha tudni akarjuk, milyen lehetett az a világ azoknak a szemével nézve, akik elfogadták, beletörődtek; de még az sem kizárt, hogy élvezték is, sőt: boldogan éltek benne, amíg.

További gyerekszereplők:
Ács Dorka, Beke Lilla, Benkő Lilien, Benkő Lora, Beregszászi Csenge, Cziráki Eszter, Devecsai Jázmin, Devecsai Fanni, Ecseki Zsófia, Erdélyi Lilla, Hajdú Fanni, Harangi Viktória, Harmath Eszter, Hegedűs Zita, Kazal Veronika, Kis Emma Róza, Kolosy Melinda, Kovács Nanda, Laczkó Milla, Mák Virág, Mása
Kincső, Mészáros Emőke , Nagy Luca, Nagy Anna, Perjés Csenge, Pohl Bogi, Salamon Gréti, Sárközi Blanka, Simon Ágota, Stock Petra, Szegvári Szonja, Szlivka Lujzi, Tancsik Dorka, Zsuppán Betti.

A(z) Budaörsi Latinovits Színház és Múzsák Társulat előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások