Színház

Egy nap Kippkoppal

táncelőadás, 3 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy jegy megvásárlásával megtekinthető a Győri Balett két kicsiknek szóló előadása a Kippkopp és Tipptopp és a Kippkopp karácsonya.

Kippkopp és Tipptopp

Írta MARÉK Veronika
Zene Montázs
Jelmez, Díszlet GYŐRI Gabi
Dramaturg CSEPI Alexandra
Koreográfus VELEKEI László Seregi- és Harangozó-díjas
Mesélő hang GERBERT Judit

Előadják: Kara Zsuzsanna és Sebestyén Bálint

"A napsütötte őszi erdőt felkavarta a szél. Egy helikopter-falevélen gesztenye-kislány utazott magasban. Fel akarta fedezni a világot. Lassan, óvatosan ereszkedett lefelé. Éppen ott pottyant le, ahol egy sün turkált a tarka levelek között." - veszi kezdetét a mese a gesztenye-kislányról Tipptoppról, aki szeretné megosztani élményeit valakivel, aki olyan mint Ő. Számos kis erdei állattal találkozik szembe, míg rá nem talál igaz társára: Kippkoppra a gesztenyefiúra.

Marék Veronika kedves kis hősei arra tanítanak minket, hogy ne akarjunk másnak látszani, csak azért, hogy befogadjanak minket olyanok, akikkel nincsen semmi közös bennünk. Merjünk önmagunk lenni, merjünk azok lenni, akik vagyunk! Mindenki értékes és mindenkinek van valahol egy társa, aki olyan mint Ő.

Kippkopp karácsonya

Írta MARÉK Veronika
Zene SEBESTYÉN Bálint
Jelmez, Díszlet GYŐRI Gabi
Dramaturg CSEPI Alexandra
Koreográfus SEBESTYÉN Bálint Harangozó-díjas
Mesélő hang GERBERT Judit

Előadják: Horváth Kada. Nyári Virág, Hergenrőder Jázmin

"Kippkopp a havas erdőben sétált, mikor odaröppent hozzá barátja, a cinke…"kezdődik Marék Veronika meséje egy egészen különleges napról, melyben a kis gesztenyefiú ellátogat a városba, hogy megtudja, miért nőtt fenyőfa egy házban, a szoba közepén. Kalandja során megismerkedik a kis Csillaggal, aki végigkalauzolja őt a díszbe öltözött fenyőfán, s végül megtudja ő is mi is az a Karácsony.

A TÁNCITÁNCI baba-táncszínházi programjukról:

A Győri Balett programjával szeretné bevonni művészetébe a baba korosztályt érzékelésük és mozgásfejlődésük korai szakaszában, mozgásfoglalkozások és specifikus előadás sorozatok útján. A babaszínházi tánceladásainkon szeretnénk olyan élményekre építeni, amelyek a kicsik mindennapjaiban is megjelennek. Az erős színek mellett dalok, dallamok csendülnek fel. A 20-25 perces színházi projektek persze ügyelnek arra, hogy mind a mozgások, mind a zene hangereje olyan legyen, hogy az ne okozzon félelmet, izgalmat, bizonytalanságot az apróságokban. TánciTánci elnevezésű babaszínházi előadás sorozatunkat tematikus élményekből állítjuk össze, olyan témakörök mentén mint: az állatok, színek-formák, évszakok, kint-bent-fent-lent, vakáció. Az előadásokat közös játék és mozgás egészíti ki. Már megvalósult előadások: Kippkopp és Tipptopp, Kippkopp karácsonya.

A(z) Győri Balett előadása

Hozzászólások