Színház

Fesztikon

cirkuszi előadás, 2016., 6 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Family Urunov
Kutyaszám (Oroszország)

Totti Alexis
Bohóc (Spanyolország)

Egy valamirevaló cirkuszból sosem hiányozhat az örök nevettető, a fehérre meszelt arcú, gyerek kedvenc játékos: a bohóc. Az idei felhozatalban ezt a hálás szerepet többek között Totti Alexis tölti be. Családja generációk óta műveli a bohócmesterséget, és nem volt kérdés, hogy Alexis milyen hivatást választ majd. A ringben sokszínű, és ami még fontosabb, egyedülálló megjelenésű: a legtöbb bohóccal ellentétben Totti szívesen meg is szólal, sőt, énekel is! Folyamatosan keresi a megújulás lehetőséget, előadásába szívesen bevon különleges állatokat, illetve saját családját is. A görbe tükör természetesen adott: esetlenségünket, emberi mivoltunkat tárja elénk, mókás helyzetekben.

Paul Chen
Monocikli (Németország)
Világbajnok egy keréken
Professzionális és rendkívül látványos show-t mutat be a porondon Paul Chen kétszeres monocikli világbajnok. A portugál és kínai felmenőkkel rendelkező német artista 1995-ben találkozott először a cirkuszművészet egyik legrégibb zsánerével, s az évek során több bajnoki címet is szerzett Németországban, 2002-ben pedig a német Kaderteam formációval másodszorra is elnyerte a világbajnoki címet ebben a sportágban.

Silver Power
Erőemelő szám (Magyarország)
Szakrális ölelés
A Silver Power erőemelő száma ősi misztikumot idéz. Az ezüstös köntösbe bújtatott látványvilág, a meditatív zene, a szakrális mozdulatok férfi és nő kapcsolatának egy távoli univerzumába repítik el a nézőt. A magyar páros a Rippel fivérekhez hasonló, magas színvonalú erőemelő produkcióval érkezik a fesztiválra, azonban műsorszámuknak külön mondanivalót ad a nemek közötti különbség, a nyers erő és a mozdulatok finomságának keveredése formálja egyedivé előadásmódjukat.

Jeton
Zsonglőr (Németország)
Az elegancia művészete
Szesztilalom, némafilmek, Chaplin, szürrealizmus, Ford A-modellje, ragtime, jazz, swing és a dixie ? ó, igen, azok a boldog ?20-as évek! Jeton, a gentleman, a kávéházak hangulatát eleveníti fel produkciójában, amelyet átsző az elegancia, a sikk és a jó modor. Sétapálca, szivar és keménykalap megjelenésének emblematikus jegyei, ugyanakkor eszközei is zsonglőrprodukciójának. Mint szenvedélyes előadóművészt, Jetont is hajtja a vágy, hogy felejthetetlen műsorszámaival elvarázsolja a közönséget.

Family Urunov
Liberty- lovas szám (Oroszország)
Szabad szárnyalás
A fehér ló ősi mondák és legendák szereplőjeként a szabadság, a tisztaság, az erő, a misztikum megtestesítője. A fehér paripa tanítja, vezeti, segíti lovasát. Az Urunov család lovas produkciója egy ló és egy nő misztikus tánca az éjszakában. A paripa váratlanul vágtázik be a manézsba, ahol kibontakozik ember és állat őszinte, földöntúli kapcsolata. A ló szabadon, mindenféle felszerelés nélkül lép a porondra, a produkció szabadidomítással született meg, a közös tanulás és a kölcsönös bizalom formálta páratlanul festőivé és esztétikussá. Az orosz cirkuszi család harmadik generációjának tagjai gyermekkoruk óta foglalkoznak állatokkal, főként lovakkal és kutyákkal, számos díj boldog tulajdonosai.

Duo Pykhov
Running on the waves - drótszám (Oroszország)
La donne e mobile
Szokatlan, bámulatos produkcióval érkezik a Duo Phykov orosz páros a fesztiválra. Újragondolt kötéltáncot láthat a közönség, hiszen a mutatvány nem két állványra kifeszített dróton történik, hanem egy félhold adja a teret és a látványt.

Sergey Novikov
Opposition - gurtniszám (Ukrajna)
Sziszifuszi küzdelem
Az ember folytonos felfelé törekvése, a transzcendens szféra elérése sok művészt, filozófust foglalkoztat, elengedhetetlen tehát, hogy a cirkuszművészet is a saját nyelvén fogalmazza meg gondolatait erről a témáról.

Troupe Skokov
Hintaszám (Oroszország)
A Rosgoscirk fesztiváldíjas Skokov csoport hintaszáma nem csupán a bámulatos duplaszaltók miatt meggyőző. A csapat tagjainak egymásban való bizalma és összhang

A(z) Fővárosi Nagycirkusz előadása

Bemutató időpontja:

2016. január 16., Fővárosi Nagycirkusz

Hozzászólások