Színház

Függésben

színmű, 2014., 14 - 99 éves kor között

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A Függésben című színdarab egy 12 lépéses programon alapuló, felépülő szenvedélybetegeknek létrehozott drogterápián játszódik. A történet az egyik szereplő bekerülésén keresztül mutatja meg a felépülés fázisait. Betekintést nyújt a Függők zárt világába, sikereikbe és tragédiáikba. Bemutatja, hogy a terápia során hogyan változik meg a gondolkodásmód, az érzelmi és lelki világ, és hogy milyen nehéz újra beilleszkedni a társadalomba egy drogterápia után.

A(z) Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások

8/10
FElepHánt 2014 nov. 23. - 16:18:14 8/10
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

FÜGGÉSBEN ---Czukor Bakázs---K.V.Társulat---Kolbri Pince

Szücs Miklós epizódfûzére az különféle addíciók szellemes bemutatása, színdarabot nem lehet belõle készíteni, de a mutatós jelenetek nagyon is alkalmasak egy tantermi kitárgyalásra. A kávé-csoki-cigi-függés aránylag még ártalmatlannak tûnik, Urbanovits Krisztina anyukája vészt szimatolva hallgatja lánya, Szabó Viktória Zsuzsanna követelõzéseit. Az utóbbi
név még ismeretlenül cseng: a tini-szerepeket a Nemes Nagy Ágnes Mûvészeti Szakközépiskola Drámatagozatá-nak tanulói játsszák.
A felnõttek sem mentesek az ilyen ártalmaktól: Száger Zsuzsanna hiszterikája a shoppingolás eszeveszett megszállottja. Ivák Bence songjában a netfüggõk, Facebook-addiktok himnuszát énekli, a zenekar lelke Némedi Árpád, aki tanári helyzetgyakorlatra is vállalkozik.
Diszkóban csábítgatja áldozatát, észrevétlen "Kati" csöppent a kólájába, jó messzire megy az erotikus következmények bemutatásában is. Partnere, Burján Fanni aztán a követendõ példát is megvilágítja egy jól irányzott altesti rúgással. Több ilyen jelenet nem illeszkedik a függõségi enumerációba, de ha már itt vagyunk, nem árt az ilyen figyelmeztetés!
Czukor Balázs szépen illeszti össze a változatos szituációkat, nagyszerûen bánik diákszínjátszóival, a K.V.-s és kolibris színészek egységes csapatot alkotnak a lelkes ifjakkal. Vajon mennyire adekvát az anyához kapcsolódó függés? - ám a vinnyogó csecsemõ Bárdi Gergõ és a határozott színészi karakterrel bíró Ivák Bence szikrázó komikummal élteti a csecsemõ-duettet.
Bizony, mi szerencsések ugyanolyan értetlenül viszonyulunk a drogosokhoz, mint az a kõmerev anya, aki képtelen felfogni elvonón lévõk helyzetét, Barna Lilla elszánt akarattal jeleníti meg a visszaesés rémével küzdõ lányt. De akad itt mesés figura is: Krausz Gábor, aki Micimackóként viaskodik a méz-függõség démonával, irigylésre méltó támogatói vannak, az említett csodás kisasszony-szereplõk: Zsebibaba, Malacka és Kanga...
Nem baj, hogy nem színdarab! Elindítja a nehéz témáról való gondolkodást, kiindulópontja egy tartalmas beszélgetésnek és jóízû mulatság is volt!