Színház

Hétszínvirág

bábjáték, 2015., 3 - 12 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Annuska, az öt év körüli kislány anyukája kérésére perecért indul. Útközben azonban elbámészkodik, messzire keveredik otthonról, és a hét perecet is megeszi egy kiskutya. A kétségbe esett kislány egy anyóka házánál talál menedéket, aki megajándékozza a varázslatos Hétszínvirággal. A virág olyan, mint egy margaréta, csak minden szirma más és más színű. Egy szirmot letépve, a varázsigét elmondva a virág teljesíti Annuska kívánságát.
Annuska elsőként haza akar jutni. Miután ez sikerül, ő és az öccse hatalmas rendetlenséget csinálnak otthon, anya kedvenc vázáját is eltörik. A második varázslat ezért a rendrakásra kell. A harmadik szirmot azért használja el a kislány, mert a fiúk nem veszik be az Északi-sarkos játékba. Ezért odaképzeli magát és találkozik hét jegesmedvével. A félelmetes kaland során - a jegesmedvék meg akarják enni ebédre -, elhasználja a negyedik szirmot is, hogy hazajusson. Ám otthon sem jobb, mivel egy játéka sincs, a lányok nem veszik be maguk közé a játékba. Kénytelen ismét varázsolni, hogy megszerezhesse a világ összes játékát. Ám a varázslat ezúttal sem tökéletes, ennyi játékkal nem lehet egyszerre játszani. Annuska elhasználja a hatodik szirmot, hogy ismét ne legyen egy játéka sem.
Útnak indul, hogy barátra leljen, így találkozik Vityával, a kedves, de sánta kisfiúval. Játszani hívja, szaladgálni, de Vitya nem mehet. Annuska elhasználja hát az utolsó szirmot, hogy Vitya lába ép legyen. A varázslat sikerül, Annuska most érzi a legnagyobb boldogságot, mert olyat kívánt, ami nem csak őt, hanem egy másik embert is boldoggá tett.

A(z) Napsugár Bábszínház előadása

Bemutató időpontja:

2015. február 14., Napsugár Bábszínház

Stáblista:

Hozzászólások