Színház

Holle anyó

szlovák, 2013., 6 - 99 éves kor között

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Eljuthat-e valaha a vasfogú bába Holle anyó mesebirodalmába? Miért változnak át békává az aranyak a kincsesládában? Megtudja-e a két mihaszna és mosdatlan béres, mit tesz a hideg víz?
Az északi mondakörön alapuló történetet a szarvasi Cervinus Társulat felkérésére 2013-ban fiatal alkotók gondolták újra. Családi mesemusical született, mely minden korosztály számára tartogat mondanivalót. A szorgalmas lány és az elkényeztetett mostohatestvér szolgálatának és bérének történetét két csetlő-botló béreslegény teszi mókás kalanddá a gyerekek számára. A fiataloknak a szép Ágica és az árva Jakup szerelmének története ad módot az elábrándozásra. Felnőtt fejjel pedig érdemes elgondolkodni a mindenért a körülményeket hibáztató vasfogú bába, valamint a bölcs türelemmel szorgoskodó Holle anyó életpéldáján.
A szövegkönyv szerzője, Belinszki Zoltán így vélekedik erről: "- Minden jó történetnek van aktualitása. Számomra a Holle anyó ma azokról az emberekről szól, akik nem termelik újra a saját válságukat, nem okolnak mindenért másokat, inkább következetesen járják az útjukat és kitárják szívüket az apró örömök előtt. Szeretném, ha mi sem mennénk el durcás képpel a sürgető kemencéink, kínáló almafáink mellett..."
A darabot a Pozsonyban végzett rendező, Varga Viktor álmodta színpadra, Gulyás Levente lendületes zenéjével és Vári Bertalan koreográfiáival. Ivan Branicky díszletei között egy modern látványvilágú, izgalmas produkció mutatja meg, milyen lehet az ízig-vérig közép-európai Holle anyó.

A(z) Cervinus Teátrum előadása

Bemutató időpontja:

2013. november 5., Cervinus Teátrum

Stáblista:

Hozzászólások