Színház

Karácsonyi álom – A fény meséje

táncelőadás, 1 felvonás, 60 perc, 2023., 3 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat előadása.

Az adventi időszak újdonsága lesz Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat ünnepre hangoló, élőzenével, hagyományos és kortárs táncelemekkel, autentikus és modern színpadi eszközök bevonásával készülő családi, táncszínházi előadása.

A történetben a gyerekek egy különleges adventi kalendáriumot kapnak ajándékba, melynek ablakaiból az éjszaka folyamán előbújnak az adventi időszak kifejezetten magyar vonatkozású karakterei - Luca-napi boszorkák, pásztorok, lángos-csillag, és további megelevenedő kultikus jelképek - gombolyítják a történet fonalát és vezetik egyre közelebb a szereplőket - és természetesen velük együtt a nézőket - a Karácsonyi ünnepkör valós tartalmi minőségéhez; a Fény - a megváltó - születéséhez.

A várakozással teli történet hol megható emelkedettséggel, hol humorral, játékossággal, alapvető emberi érzésekkel szövi át a táncjátékot. Paár Julcsi és Lakatos Róbert zenéje, Kocsis Enikő és Fitos Dezső koreográfiái és rendezése, a Fitos Dezső Társulat magával ragadó tánca igazi csemege lesz az ünnepi készülődés időszakában.

Táncosok: Alzetta Alexa, Balogh Boldizsár, Bíró Éva, Fafka Júlia, Gellén Péter, Gera Zoltán, Guti Hajnalka, Hanekám Luca, Korompay Balázs, Mészáros Kinga, Molnár Bálint, Nagy Dorottya, Németh Eszter, Östör Ákos, Pásztor Zalán

Asszisztens: Gombár Mária

Zenészek: Szakál Tamás, Kiss B. Ádám/Vajas Albert, Kováts Gergő, Szabó Dániel, Könczei Bálint, Bognár András

A(z) Fitos Dezső Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2023. december 17., Fitos Dezső Társulat

Stáblista:

Hozzászólások