Színház

Macska voltam Londonban

gyermekelőadás, magyar, 2013., 7 - 10 éves kor között

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Paul Gallico világsikerű regényének (Jennie, te drága) zenés színpadi feldolgozása a távoli Londonba kalauzolja el nézőit: "alulnézetből" ismerhetjük meg a várost, egy macskalány és egy macskává lett kisfiú szemével. Torokszorító érzelmek, izgalmas kalandok, remek dalok - minden, ami reményeink szerint egy valamire való gyerekmusicalt szerethetővé tehet.

"...Péter magányos angol kisfiú, aki hiába szeretné, mégsem tarthat otthon macskát. Jennie kóbor macskalány, aki azt hiszi, kedvenc gazdái elfeledkeztek róla, ezért haragszik minden emberre. Mikor Péter átváltozik, Jennie segíti eligazodni őt a macskák világában. Kalandjaik során Jennie is lassan megszereti Péter emberi tulajdonságait. Történetükből megtanulhatjuk, hogyan formál teljesebbé minket az igazi barátság."

A(z) Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Peti (kisfiú, később macska)
Anya (később Jennie macska)
Apa (az Ezredes, később Dempsey, fekete kandúr)
Lulu (sziámi lánymacska, Buff, Jennie régi gazdája)
Öregember
Doktor (kapitány, oroszlán)
Skótkockás macska (Jennie gazdájának a mamája)
Gépész (pitbull, szállító munkás, tűzoltó)
Matróz (Patkány 1. Jennie gazdájának apja, pitbull, szállító munkás)
Patkány 2. (tűzoltó, pitbull)
Egér (pletykáló macska, macskalány)

Hozzászólások

10/10
FElepHánt 2013 márc. 19. - 18:32:34 10/10
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

Jó volt anno a Macskák társaságá-ban lenni, de mit kereshetnek a Themze partján? Paul Gallico regényébõl Horváth Péter adaptált, hetyke dalszövegekkel spékelt, lendületes színpadi játékot.
Már az elõtérben elkap az állati varázs, 16, azaz Tizenhat embernyi cirmos ritmizálja élénk farkcsóválással a címadó dalocskát. Orosz Klaudia elképesztõ változatosságú jelmezeinek, maszkjainak révén mindegyiküknek külön karaktere van. Azok a szõrös lábszárak, azok a bojtos farkak, hát még az orrok, fülek, borzas frizurák!
A fejünk felett 3D-ben megjelenített baleset nyomán, a kórházi ágyon életéért küzdõ kisfiú álmában Fehér Macská-változik, a belészerelmesedõ Orange Jennie jóvoltából potyautasként Glasgow felé hajózik. Fehér Dániel és Megyes Melinda tökéletes metamorfózissal hozza a két fõszereplõt, sikerrel kerülik el Szanitter Dávid fekete vezérmacskájának kandúrkodását, éneküket Alexics Rita és a Rácz ikrek vokálja és a teljes macskakórus
kíséri. Novák János rendezõi, zeneszerzõi mivoltában egyaránt ezer ötlettel, karmesteri pontossággal vezényli az együttes tökéletes összjátékát.
Néhány szimpla emelvény kreatív használata és a kitûnõ háttérvetítések a helyszínek érzékletes stilizációjában realizálódnak, a váltásokat végrehajtó díszletezõk szintén négylábúak, illetve humanizált matrózok... A hajófenékben, a hajdani Kemény Henrik cintányérjaival csapkodó, vidám indulót cincogó egérsereget a bujkáló macskapár semmisíti meg, (remélhetõleg ez elkerüli az állatbarátok szigorú figyelmét). Veszélyesebb ellenfél Krausz Gábor óriáspatkánya, majd a buzogányokkal zsonglõrködõ fajtárs, Bárdi Gergely. Mivel mindenki több szerepet is játszik, õk ketten is visszanyerik szimpátiánkat matrózi, tûzoltói minõségükben. Czupi Dániel szintén több figurában bizonyít átütõ énekkel, viharos energiájú játékkal.
Költõi szépségû a derengõ vízalatti homályban játszódó életmentési kép, nagyon féltjük a víztõl nem irtózó hõsöket, ám a lírai zenét bármeddig elhallgatnánk...
Fehér Dániel Fehér Macskáját, sziámi cica képében, még Andruskó Marcella sem tudja elcsábítani, hûsége azonban mit sem ér, lázálmából felrévedve, Peti visszatér Erdei Juli ölelõen dadusi karjaiba. De mi lesz az elbûvölõ Megyes Melinda Jennie macskalányának sorsa London utcáin?
Kacagtató izgalmak közepette vibrál a színpad, a villámöltözések mestereinek nagyszerû csapata tánccal, énekkel hatványozza a - nem gyõzzük hangsúlyozni! - frenetikus jelmezekben tomboló cicavíziót. "Tám-tá-ráttá-táttá-tá" - skandáljuk a refrént, mely a rock 'n roll, twist és soul betétek után fergeteges fináléval zárja a produkciót.
Macskák Londonba! Kicsik és nagyok a Kolibribe, újra a Macskák társaságába!