Színház

Magyar TáncRAPszódia

táncelőadás, 1 felvonás, 60 perc, 2018., 14 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Magyar TáncRAPszódia című előadás a magyar néptánc tradícióból kiindulva, – azt mai tánctechnikákkal ötvözve – hoz létre egy sajátos és egyedi táncelőadást. Egymást váltó, hol dinamikus, hol lírai, humoros képekben tűnik fel a Kárpát-medence táncainak kavargó sokszínűsége nem megszokott módon.

A világszerte ismert Brahms, Magyar táncainak ízléses feldolgozása találkozik a modern köntösbe bújtatott néptánc hagyományainkkal. A lánytáncok lágysága, páros táncaink romantikája, a férfitáncok virtuozitása keveredik a hip-hop lazaságával ... kaszák villannak, libben a szoknya, bajusz megpödörve ... fent a baseball sapka,

lent a csizmák bokáznak ...

A tánc (VARIDANCE), a zene (InFusion Trió) és a beatbox (Jammal) általunk létrehozott vidám, energikus, különleges ötvözése méltóképpen népszerűsíti a magyar kultúrát és minden korosztály számára felemelő élményt nyújt.

Az InFusion Trió az ország egyetlen looper zenekara, ami 2011 decemberében alakult. A formáció, tagjai mind képzett zenészek, akik a komoly- és a könnyűzene terén egyformán jártasak. A zenekar egy különleges hangszerpark segítségével (elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob és különböző effekt pedálok, torzítók és looperek) saját dalokkal, népdalfeldolgozásokkal, és a rádiókból is jól ismert slágerekkel koncertezik.

Fekete János „Jammal” zenész családban nőtt fel, ahol mindig zene vette körül. Ennek hatására elkezdett először dobolni majd később beatboxolni.

A zenekarokon kívül még színházban is zenél. Itt főleg hangutánzással, hangeffektekkel, beatboxszal egészíti ki a színdarabot.

Tánckar: VARIDANCE

Díszlet: Meczel Róbert

Beatbox: Fekete János Jammal
Zenekar: InFusion Trio
Weisz Nándor – ének, dob; Farkas Izsák – hegedű; Simkó-Várnagy Mihály – cselló, basszusgitár
Zenei betét: Pál István Szalonna

A(z) Varidance - Vári Bertalan Társulata előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások