Színház

Mese a fiókból

mesejáték, 2 felvonás, magyar, 2016., 6 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Vajon mi lehet egy öreg, ócska fafiókban? Húzzuk ki és nézzük meg! Egy pár ceruza, egy golyóstoll, néhány cetli... egy ecset, egy alig használt radírgumi, egy rongyos notesz... körző, vonalzó, egy leszakadt gomb, egy beszáradt ragasztó, egy formátlan gyurmadarab... nincs itt semmi, toljuk vissza...

Várjunk csak! Húzzuk ki gyorsan megint! Hisz ez egy pár ceruza! Meg golyóstoll és néhány cetli! Ecset, alig használt radírgumi? És egy rongyos notesz? Körző, meg vonalzó? Leszakadt gomb? Ráadásul egy beszáradt ragasztó és egy formátlan gyurmadarab? Micsoda kincseket rejt még ez a fafiók? Túrjunk csak bele még jobban! Igen, megvan, sejtettem én! Jól elbújt a sarokban, de megtaláltuk! Ez bizony kérem egy régen itt felejtett, igazi mese!

Phaphiokhya (ejtsd fafiókia) kedves és rejtélyes birodalmába kukkanthatnak be a gyerekek két felvonás erejéig, ahol az életre kelt fióklakók élik szorgos hétköznapjaikat, míg egy vészterhes napon közéjük nem pottyan Csaminyami, a gonosz rágógumi, aki felforgatja a színes és vidám társaság életét...

A szokatlan helyszín új teret nyit a mesélés univerzumában. Egy fafiók és az ott élő figurák olyan nyelvi-, színészi-, zenei- és látványtechnikai eszközök használatának lehetőségét vonzzák szinte kéretlenül a színpadra, melyek ugyan kihívást jelentenek a társulatnak, ám ugyanakkor felhőtlen és különleges szórakozást ígérnek a publikumnak.

A téma adta alkalom számos komikus helyzet és kacagtató figura megszületését teszi lehetővé, miközben - a klasszikus történetmesélés hagyományait is szem előtt tartva - egy igazi, kalandos, látványos és vidám - egyszóval felejthetetlen - előadást láthatnak a legkisebbek.

Tehát húzzuk csak ki azt a Fafiókot... és csücsüljünk be mi is!

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. február 5., Gárdonyi Géza Színház

Stáblista:

Szereplők

Illuszter (a golyóstoll papa)
Grafília (a ceruza mama)
Cerika (a ceruzalány)
Firkó (a rosszcsont cerka)
Pemzlián (az ecsetlen ecset)
Radesz Karesz (a túlfűtött radír)
Plajbász bácsi (egy vén ceruza)
Irónka néni (a felesége)
Csaminyami (a gonosz rágógumi)
Nyázga (a beszáradt ragasztó)
Dögönye (a nehézkes gyurma)
Cirkli körmester (a körzeti megbízott körző)
Fecnilla (egy harmadik irkafirka hölgy)
Noteszka (a kakaóval leöntött szomszéd)

Alkotók

Hozzászólások