Színház

Mikro

előadás, 90 perc, magyar, 2014., 6 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Mikro a Bűvész Színház első mikromágia műsora, ami egy új korszak beköszöntét jelenti a Magyarországi bűvész világban, hiszen egész estés mikromágia műsort eddig itthon nem látogathatott a nagyközönség.

Mit takar a mikromágia? Mikro, vagyis kisebb tárgyakkal (kártya, érme, gumikarikák, szivacslabdák, poharak, stb.) való bűvészkedést, ami közvetlenül a nézők szeme előtt zajlik, alig pár centiméteres távolságból. Éppen ezért a közönség létszáma sem magas, előadásonként mindössze 20 fő. A bűvész mikro asztalát két sorban félkörívben ülik körbe a nézők, úgy, hogy mindenkinek tökéletes rálátása legyen az asztalon történtekre. A nézőket interaktív módon a bűvész be is tudja vonni a varázslatba, hiszen még csak fel sem kell állniuk helyükről, hogy megkeverjék a paklit, vagy, hogy a közvetlenül a kezükből tűnjön el, vagy jelenjen meg egy tárgy.

A Mikro a Bűvész Színház alapítójának, Damien White-nak az egész estés (másfél órás) mikro-műsora, amit egy kedves kolléga, a nemrégiben elhunyt Olasz bűvész, Aldo Colombini emlékére és tiszteletére álmodott meg és keltett életre.

Aldo Colombini 1951-ben született Olaszországban és 1993-ban - anélkül, hogy egy szót is tudott volna angolul - átköltözött az Egyesült Államokba. Itt hihetetlen karriert futott be, mint bűvész és előadó. A Bűvész Világbajnokságon (FISM) második helyezést ért el mikro kategóriában, saját rovata volt a Nemzetközi Bűvészek Szövetségének bűvészújságban, a Linking Ring-ben és a híres Magic Castle-ben hat kategóriában is az év bűvészének kiáltották ki.

Damien-nek volt szerencséje személyesen is találkozni Colombini-vel és mind a mai napig alkalmazza a tőle tanult trükköket, fogásokat és többek között az az elméletét is, hogy a bűvész próbálja meg a legtisztább és legegyszerűbb módszerrel elérni a legnagyobb vizuális hatást. Ez trükkjeiben is utolérhető.

Damien ezekből a trükkökből állította össze műsorát, ami méltó emléket állít egy nagyszerű bűvésznek és munkásságának. A Mikro nem csak a mikromágia legnagyszerűbb csodáival ismerteti meg nézőit, hanem egy nagyszerű ember életfelfogásával is.

Garantált a nagyszerű kikapcsolódás felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt!

A(z) Bűvész Színház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások