Színház

Oliver!

musical, 2 felvonás, 145 perc, 2022., 12 éves kortól

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Charles Dickens Twist Olivér című regénye alapján.

Egy viharos éjszakán egy fiatal lány a mudfogi dologházban megszüli gyermekét, majd meghal. Az árva a Twist Olivér nevet kapja. A fiatal Olivér hányódtatott sorsa elől Londonba menekül, ahol zsebtolvajok bandája veszi pártfogásába, melyet Fagin irányít. Olivért megtanítják a tolvajlás művészetére, ám már az első próbatételen elbukik. Sorsa váratlanul jóra fordul, amikor egy gazdag úriember a házába fogadja. A történet azonban itt még nem ér véget, bűnöző cimborái ismét felbukkannak, hogy visszarántsák az alvilágba… Vajon sikerrel járnak?
Az Oliver! musicalt Charles Dickens nagysikerű regénye ihlette. Az író a kis Olivér alakjában az emberi jóság örök érvényű elvét kívánta megformálni, amely minden gonosszal szembeszáll, és a végén teljes diadalt arat. Lionel Bart világhírű musicaljét 1960-ban mutatták be a londoni West Enden. A darabot nemsokkal később már a Broadway-n adták elő.

Közreműködnek: a Magyar Színház Ensemble együttesének tagjai, valamint táncosok: Vincze Kitti, Schaub Ingrid, Lámfalusy Szafira Zoé, Drahota Albert, Dzsupin Ádám, Szóka Roland

A(z) Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

2022. április 1., Magyar Színház

Stáblista:

Szereplők

Twist Oliver, dologházi árva
Svindlikirály, Fagin legjobb tanítványa
Mr. Bumble egyházfi
Mrs. Corney, dologház igazgatónője
Mr. Brownlow, gazdag úriember
Mr. Sowerberry, a koporsókészítő
Mrs. Sowerberry, a felesége
Charlotte, Mr. Sowerberry lánya
Noah Claypole, koporsókészítő segédje
Mr. Grimwig, a doktor
Mrs. Bedwin, Brownlow házvezetőnője
Old Sally, egy koldusasszony

Alkotók

Hozzászólások

8/10
kecsup máj. 08. 14:25:12 8/10
Teljesen korrekt volt, bár néha nagyon átugrottak részeket a cselekményben. Eme rohanás tekintetében két töltelékdalt ki lehetett volna hagyni és jobban tartalmasabban megtölteni az időt.