Színház

Szerencsés Mária - avagy "való igaz csudálatos história ama dömölki Koptik Odó apátról, ki Szűz Mária segedelmével egy dunántúli kis mocsárból szép keresztény várost emelt vala"

előadás, 90 perc, 2022., 10 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Misztériumjáték.

Nem csoda, hogy Celldömölk a csodák városa. Kész csoda, hogy ezt manapság kevesen tudják! Pedig hányan csodájára jártak annak idején… Micsoda szerencse – hála néked, Szűzanya! - hogy a celldömölki Soltis Lajos Színház büszke játszói úgy döntöttek, feltárják, mi áll e csodák hátterében.
Hogyan lehetséges, hogy a város főterén, hol néhány száz éve még vadkankonda dagonyázott, ma kishazánk egyik legbecsesb temploma áll? Mivel több a csodálatos Koptik Odó, mint egy furcsa utcanév? Hogy jön ide a dömölki homok csillogása? És miképpen tett számos és számtalan csodát a dömölki Szerencsés Szűz Mária kegyszobra? Vagy az is lehet, hogy az egész nem több puszta cselecsalánál…?
Városalapító varieté, lokálpatrióta legendárium, önkéntelen összekacsintás, mélyen magyar misztériumjáték hóbortos huncutsággal fűszerezve – tíz jelenésben, egy részben, sok nézőpontból.

Kivitelező: Bruckner Roland, Kovács Richárd

A(z) Soltis Lajos Színház előadása

Bemutató időpontja:

2022. április 23., Soltis Lajos Színház

Stáblista:

Hozzászólások