Színház

Tükörváros

előadás, 2 felvonás, 150 perc, magyar, 2017., 8 - 9 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Öt éve történt, amikor harmadikba mentünk... Daledon király felkelt, felvette kedvenc álruháját és elhatározta, hogy kimegy a piacra... Szokás ide, szokás oda, Daledonnak az volt a szokása, hogy figyelte az embereket..."

A történet Mikó Csaba Tükörváros titka című regénye alapján, a könyv motívumainak felhasználásával készült. Az előadás különlegességét az adja, hogy a gyerekek nem csak döntési helyzetekbe kerülnek, hanem valódi felelősséget kapnak a történet alakításában. A résztvevők a közel százötven perc alatt - a színész-drámatanárokkal együtt - végig szerepben követik és alakítják az eseményeket.

"A Tükörváros a felelősségvállalásról szól, arról, hogyan befolyásolhatjuk döntéseinkkel saját sorsunkat, hogyan viszonyulhatunk a hatalomhoz, és meddig hagyhatjuk magunkat irányítani. Felismerjük-e egyáltalán, amikor manipulálnak bennünket? Jó-e az, ha letaszít a nép a trónról egy autokrata személyt, s a helyébe lép egy másik egyszemélyes vezető? Biztos, hogy ez gyökeres változást eredményez? Ha a résztvevő gyerekek ilyen gondolatokra nem is feltétlen jutnak a program kapcsán, átélik a dilemmákat, megélik a döntési helyzetek komolyságát, leleplezik a csalást és a hazugságot, illetve rájönnek, hogy összefogással, csapatmunkával, együtt el lehet érni változást." - Pataky Andrea

Tükörváros című előadás Magyarország első olyan TIE programja, mely a folyamatdráma módszerére épül.

Korosztály: 3 - 4. osztály

A(z) Kerekasztal Színházi Nevelési Központ előadása

Stáblista:

Hozzászólások