Színház

3:1 a szerelem javára

operett, 2 felvonás, magyar, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

1936-ban ( a mű születésekor) Magyarország végzett az első helyen az olimpia éremtáblázatán. A válogatott vízilabdázók parádés győzelmet arattak az angol válogatott felett, azaz 3:1-re verik őket.
Az operett meséje róluk szól. A játék a vízilabda csapat körül folyik, akikhez a ködös Angliában az indulásuk előtti utolsó pillanatokban a szállodai szobába menekül egy igazi skót kisasszony, aki természetesen a rá váró kényszeresküvő elől, illetve most már a papa haragja elől is menekül. A fiúk lovagiasan elmenekítik magukkal a leányt, majd egy igazi magyar báró - nemes, gáláns és érző szívű úr - badacsonyi kastélyában edzőtáboroznak. De hogy a nemek aránya megfelelő legyen, egy leányiskolai osztályt is elszállásolnak itt, a hozzá tartozó tanárnővel. (Legyen majd párja a skót szoknyás papának, aki természetesen megérkezik, megbosszulni a leányszöktetést.)
Forrpontig hevült érzelmek, számtalan poén és vidámság közepette a végeredmény nem lehet kétséges: egymásba szeret a primadonna és a bonviván, a skót lány és a vízilabdázók csapatkapitánya...
S ha mindez még kevés lenne a felhőtlen szórakozáshoz, itt van még az andalító, kellemes és fülbemászó Ábrahám muzsika, - a dalok, melyek már réges-régen slágerekké váltak.

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Bemutató időpontja:

2005. szeptember 30., Gárdonyi Géza Színház

Stáblista:

Hozzászólások