Színház

A fiúk... (Les hommes cachés)

táncelőadás, 2004.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A fiúk... - Frenák Pál 2004-ben készülő triptichon koreográfiájának első darabja. Frenák Pál ebben az éteri, légies koreográfiájában megkísérli kinyitni a ketrec ajtaját és szabadon engedni a tudatalatti vadállatait. Az előadás egy történet arról, hogyan feszül egymásnak a racionális és az ösztönlény egyetlen testen belül - felvetve egyúttal a kérdést: hol a helyünk nekünk, rejtőzködő férfiaknak?

Három egyéniség a levegőben - egyetlen személy három testben.

A magányos férfi szólója, aki meglátogatja személyisége különböző, láthatatlan tartományait, miközben a három lebegő alak visszavezeti őt a zaklató valóságba. Ez a hatalmas és termékeny világ, melyből az emberi tudat folyamatosan táplálkozik, és amely mindannyiunkat menekülésre, rettegésre késztet, nem más, mint a tudatalatti.

A színpadkép egyszerűsége szinte fájdalmat okoz a szemnek: három kötél, mely a föld és az ég között feszül. A tejszerű felület, amiben járunk, amely a mélységet érzékelteti: a lehetetlenség ösvénye. A fény: erősíti a két térrész különállását, határozottan elválasztva azokat egymástól. A zenei kompozíció: folyamatosan változó experimentális zene finom énekhanggal - áthatol rajtunk, és saját torkunkban leli meg önnön forrását. És a semmiben elmerülő játékosok: táncosok és akrobaták, akik az ismeretlen élményéhez juttatnak a kinyíló térben.

A(z) Frenák Pál Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2004. március 25., Frenák Pál Társulat

Stáblista:

Hozzászólások

smaragd8 2009 dec. 30. - 20:59:31
a Duna tv felvételt készített belõle
de vajon mikor adják le?...
én januárban ott leszek a Trafóban:)