Színház

A Főfőnök

vígjáték, 2010.

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Egy jól menő informatikai cég vezetője szeretné eladni a vállalatát, ám a vevő, egy külföldi üzletember kizárólag a cég első számú emberével, a távolban élő főfőnökkel hajlandó tárgyalni, akivel csak az az egy probléma van, hogy kitalált személy. Nincs mit tenni, fel kell bérelni egy állástalan színészt, hogy eljátssza a főfőnököt....

Lars von Trier a dogma filmjeiről elhíresült dán filmrendező első igazi vígjátékát 2006-ban mutatták be a Koppenhágai Nemzetközi Filmfesztiválon. A komor témáiról, erős drámaiságáról, keményen moralizáló hangneméről ismert Triertől szokatlan és merész vállalkozásnak tűnhet, hogy könnyedebb témához nyúl és komédiát rendez. De a Főfőnök szellemes dialógusai és a történet fanyar humora igazolják a rendezőt: Trier ehhez a műfajhoz is ért.
Anger Zsoltnak - aki az elmúlt évadok során több filmadaptációt is színpadra állított nagy sikerrel - a Főfőnök első rendezése lesz a Radnóti Színházban.

A(z) Radnóti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. október 17., Radnóti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

1101825 2014 febr. 28. - 17:55:36
Én febr. 21-én láttam a darabot már másodszor. Elõször kb. egy éve voltunk a férjemmel, de most sikerült a „gyerekeket” (akik már felnõttek) is elvinni. Mivel mi külföldön élünk és a gyerekeink tudnak maradéktalanul magyarul (legalább is a régies magyar nyelven íródott darabokkal bajban lennének), kicsit izgultam, hogy mennyire fogják érteni a szöveget, de egyáltalán nem volt gond. Az elõadás továbbra is remek, a színészek és a rendezés is. Nekem a Csányi Sándor a kedvenc színészem és örülök, hogy a múlt héten háromszor is láthattam három különbözõ darabban a Radnótiban (ami az egyik kedvenc színházunk). A bolha a fülbe –t szintén másodszor láttam, amiben Csányi és a többiek szintén nagyot bohóckodtak. Nagyon aranyos darab, csak ajánlani tudom mindenkinek. A vágyvillamosban Kováts Adél nagyot alakít és szerintem Csányinak nem nagyon illik a szerep, de én ebben is szerettem.
Csiraf 2012 ápr. 04. - 12:54:44 Előzmény bogarka75
Jason Mraz - I'm yours
10/10
baldahin 2012 febr. 11. - 23:35:44 10/10
Én múlt héten vasárnap láttam, és nagyon jól szórakoztam. Csányi Sándoron meglepõdtem, mert eddig csak filmekben láttam, de itt valami szenzációsat nyújtott. Vastaps volt az elõadás végén!
cserélném 2012 jan. 03. - 09:32:32 Előzmény zolimaci
Január 11-ei elõadásra szóló 2db jegyemet szeretném január 5-re vagy 31-re cserélni, kérlek írj ha érdekel. Köszönöm
9/10
zolimaci 2011 dec. 02. - 12:25:13 9/10 Előzmény gloriett
Nem értem! Évek óta az egyik legjobb vígjáték! Csányi Sándor akit én nem igazán szeretek lubickolt a szerepben!A Rendezés zseniális és a szereplõk is hozták a színvonalat! Másodszor láttam tegnap, és láthatóan összeforrt az elõadás. Igazi kikapcsolódás.
bogarka75 2011 jan. 02. - 08:34:20
Nagyon szuper kis darab! Mi élveztük minden percét... Láttuk a filmet is, de szerintem a darab túlszárnyalta azt.
Nem tudja valaki, hogy mi annak a számnak a címe, amit az ázsiai kisfiú énekel az egyik bejátszásban?
gloriett 2010 dec. 30. - 22:00:21
Magáért beszél, hogy szünetben eljöttünk.
Manchester Utd. 2010 dec. 28. - 18:08:48
Tegnap láttam, szenzációs darab. A rendezõ nagyon jól ragadta meg a stílusjegyeket és parodizálta ki velük ezeket a kissé flúgos északi népeket, számomra elég hiteles volt. Ugyanígy a karakterek is remekül ki vannak dolgozva, a szereptõl az öltözködésig minden stimmelt. A mû alapja elgondolkodtató, de bõven ad lehetõséget arra, hogy ne vegyük túl komolyan a darabot, ami így felhõtlen szórakozást ígér. El se hinném, hogy ez alapjáraton egy Trier-darab.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Criobs 2010 nov. 16. - 17:44:11
Egyetértek az elõttem szólóval. Miközben az elõadást néztem, végig az volt az érzésem, mintha kezdõ, bizonytalan színészek játszanának. Két szereplõ mentette meg úgy ahogy a helyzetet. A már említett Formán Bálint (tolmács), akinek egyébként nem volt jelentõs szerepe, másik pedig Schneider Zoltán (külföldi üzletember). Az õ alakításuk számomra hiteles volt.
A darabot egy idõ után vontatottnak éreztem, helyenként nem ártott volna megvágni, rövidíteni.
A vége felé volt egy-két érdekes jelenet, amiben láttam fantáziát, de összességében nem tartom nagy alakításnak.
7/10
Szkött 2010 okt. 17. - 08:52:31 7/10
Tegnap láttam az elõadást (premier elõtt). Sok jó ötlet volt benne, nagyon vidám volt. Láttam a filmet is, és még mindig filmre szavazok, mégpedig a színészi játék miatt. A színházban sajnos mindenkin, a tolmácsot kivéve, érzõdött, hogy játssza a szerepét. Csányinak volt egy-két nagyon jó pillanata, de Gazsó György és Szávai Viktória csapnivalóak voltak. Nem kell ilyen teljesítményhez színmûvészeti egyetemet elvégezni.
Hátha még csiszolódik az elõadás, félév múlva szívesen megnézném megint, biztos addigra jobban összeérik.