Színház

A funtineli boszorkány

előadás, 2 felvonás, 160 perc, magyar, 2018.

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

“A sorsot nem lehet elrendezni. A sors rendezi el az embert.” Wass Albert, az amerikai emigráció Magyarországon sokáig elhallgatott írója, a rendszerváltás után vált igazán ismertté. Legnépszerűbb sikerkönyve a háromkötetes, sok kiadást megélt, több nyelvre fordított regénye, “A funtineli boszorkány”. Aki kicsit is fogékony léleknemesítő élményekre ebben a borzongatóan meseszerű történetben megtalálja a szépet. Nuca, a megejtő szépségű, veszedelmes havasi tündér–boszorkány lírai történetét álmodja színpadra most Kerényi Imre rendező gazdag, mozgalmas, látomásos és látványos formában, az Újszínház társulatával.

A(z) Újszínház előadása

Stáblista:

Szereplők

Nuca, fiatal lány
Cigányasszony
Tóderik, Nuca nagyapja
Gáspár, Nuca szerelme
Bandilla, a "prepetyítok" /hegyi rablók/ vezére
Farkas-Miru, hegyi rabló
Dimitru, hegyi rabló
Birtalan, öregember
Jószup, férfi a faluból
Terka, Jószup felesége
Márton, férfi a faluból
Szőrfülű, a kocsmáros
Báró, ötvenes férfi, a környék birtokosa
Mitru, a Báró embere

Hozzászólások

1/10
zsofinha márc. 03. 21:41:02 1/10
Ma mentem el megnézni. A könyv elolvasását szó szerint az előadás előtt fejeztem be, így annyira friss olvasási élményként ültem le izgatottan, hogy lelkileg még a hegyekben voltam, élt bennem a regény és tudtam, hogy csalódni fogok, hisz ezt képtelenség színházban ugyanúgy visszaadni, na de nem gondoltam volna, hogy ennyire szörnyű lesz! Viccet csinaltak a regényből. Semmi vicces nincs benne, ez kőkemény dráma! A felnőtt nő bugyuta stílusa akarta visszaadni a gyerek Nucát, pedig nem volt buta, csak gyerek és másféle tudással rendelkezett. Egy szó mint száz nagyon sok kritikát tudnék felhozni, egyszerűen annyira szenvedtem, hogy muszáj volt a szünetben felállnom és hazamennem! Wass Albert biztos forog a sírjában.
lincike1 2016 dec. 21. - 21:38:36
Dec. 27-én a Funtinelli Boszorkányra 2 jegyünk felszabadul. sajnos nem tudunk menni, ha valakit érdekel, írjon vagy hívjon 20/4196594
10/10
LajtaJ 2016 nov. 24. - 18:00:29 10/10
Ennek a darabnak a legnagyobb erénye, hogy végre kezdenek a nagy magyar írók mûvei ismét a színpadra kerülni, nem csupán a sorstalanok fércmûvei.

Azért ennek a Kerényi által rendezett darabnak a megtekintése elõtt érdemes elovasni a könyvet is, egyébként nem biztos, hogy a mû minden eleme érthetõvé válik a színpadon.
Dudvarek 2015 jún. 04. - 09:04:34
Wass Albert örök kedvencem, az Új Színház darabja is szerintem kimagaslóak. A színész gárdában sok a kimagasló egyéniség.
Sajnos a könyvet nem sikerült nálam visszahoznia a darabnak. Szépen elmeséli, tesz bele új vonalat, mint egy visszaemlékezés kerül elénk a történet, de azért ennél most azt kell mondjam, a könyv élményét nem sikerült visszahoznia. Kicsit szegényesnek éreztem a díszletet, kicsit elnagyoltnak a párbeszédeket. Persze ez a mû alapvetõen annyira gyönyörû, hogy gyönyör a léleknek, és igazán örömteli látni, hogy színház mûsorán van a darab, telt házzal hónapok óta. De a Funtineli nálam marad a könyv.
1/10
azem 2015 ápr. 27. - 14:20:31 1/10
ennyi rajzfilmfigurát még nem láttam egyszerre színpadon