Színház

A házasságszerző

komédia, 2023.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Wilder klasszikus amerikai szerző, a Mi kis városunk c. közismert színpadi mű és a Szent Lajos király hídja c. nagyszerű regény Pulitzer-díjas, világhírű írója. Komédiája, A házasságszerző adta a témáját a Hello, Dolly című, világsikert aratott musicalnek, melyből a kerek világot bejárt, nagyszabású zenés film is készült.
Mrs. Dolly Levi furfangos, házasságokat összehozó cselszövései, melyekkel megözvegyült, fiatalabb és élemedettebb hölgyeket és urakat próbál közös háztartásba terelni, sok-sok kacagtató félreértésre, faramuci, összegabalyodott helyzetek szórakoztató feloldására adnak alkalmat – mígnem Dolly végül magának szerzi meg a legjobb partit.

Az 1975-ös budapesti, Madách Kamara színházi előadásban, melyet Lengyel György rendezett, Blaskó Balázs, előadásunk rendezője is közreműködött, olyan színészóriásoknak lehetett partnere harmadéves színinövendékként, mint Tolnay Klári (Mrs. Dolly Levi), Dayka Margit (Miss Van Huysen) és Márkus László (Horace Vandergelder).

A rendező a majd’ 50 év után e nagyszerű előadás felejthetetlen hangulatának emlékét szeretné megidézni készülő bemutatónkkal, színházunk kitűnő művészeinek segítségével.

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. október 6., Gárdonyi Géza Színház

Stáblista:

Szereplők

Horace Vandelgelder, kereskedő
Mrs. Dolly Levi, elhunyt feleségének barátnője
Miss Flora Van Huysen, elhunyt feleségének barátnője
Mrs. Irene Molloy, kalaposnő
Minnie Fay, a segédje
Malachi Stack, Vandergelder alakalmazottja
Cornelius Hackl, Vandergelder alakalmazottja
Barnaby Tucker, Vandergelder alakalmazottja
Ermengarde, Vandelgelder unokahúga
Ambrose Kemper, festőművész
Gertrúd, Vandelgelder házvezetőnője
Szakácsnő Miss Flora házában
August, pincér

Alkotók

Hozzászólások