Színház

A hegedűkészítő lelke

felolvasószínház, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ha Isten, mint mondják, a maga képére teremtette az embert, akkor bízvást állíthatjuk, hogy az ember saját képére alkotta a hegedűt, helyesebben a nő képére, mert a hegedű gyönyörű istennő. (Yehudi Menuhin)

Stéphane, a hegedűkészítő zárkózott, különös ember. Miközben napjait kitölti a hangszerek, a műhely fűrészporos világa, mély, szinte már emberi kapcsolatot ápol a kezei közül kikerülő hangszerekkel, a külvilág, a "hivatalos" emberi kapcsolatok megrémítik. Üzlettársa, barátja Maxime ilyennek szereti, ilyennek fogadja el, együttműködésük látszólag zökkenőmentes. Egy nap azonban megjelenik életükben, Camille, a hegedűművész, Ravel szonátáival - és a biztosnak látszó egyensúly szép lassan felborul...

"A hegedű lelke egy lucfenyőből készült kis hengeres pálcika, ami a hangszer belsejében található, és nagyjából a láb magas hangok felőli oldalán ékelődik a tető és a hát közé. Ha eltávolítjuk, a hangszer szinte teljesen megnémul, de ha csak egy milliméterrel elmozdítjuk, az is jelentős változást okoz a hangban. "

A(z) Hunnia Art Bisztró előadása

Stáblista:

Hozzászólások