Színház

A helység kalapácsa

balett

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A templomban felébred egy ember és azt veszi észre, hogy be van zárva az ajtó és ő bent ragadt. Mindez persze egy jól kifundált, ravasz és felettébb agyafúrt cselszövés következménye. Emberünk - mert széles eszével azonnal átlátta a helyzetet - úgy dönt, hogy felmegy a toronyba, onnan a harangkötél segítségével leereszkedik és végére jár ennek a dolognak. Na persze azt se feledjük el, hogy szomjas is és nem mellesleg fülig szerelmes.
 
Petőfi elbeszélő költeménye, mely stílusparódia is egyben, oly bőséges forrása a humornak és komikumnak, hogy a Miskolci Balett elmúlt években elkezdett, fiataloknak szánt előadássorozatának méltó folytatása lehet. A népi figurák sokszínű karaktereit felvonultató alkotás - hasonlóan a nagysikerű János vitéz baletthez -, nem csak az ifjak, de a felnőttek számára is felhőtlen szórakozás nyújt.

Bár a Miskolci Balett mint a Miskolci Nemzeti Színház tánctagozata története messzire nyúlik vissza, önálló néven 2013 óta működik. Ma is tagozata a Miskolci Nemzeti Színháznak, így a csapat szerves része a Színház zenés produkcióinak. Miskolci Balettként hangsúlyosak az önálló táncprodukciók. Több játszóhellyel rendelkező színházként az előadások különfélék, repertoáron szerepelnek irodalmi- és filmadaptációk, ill. kísérletező, expresszív kortárs darabok is. A sokoldalúság és a drámai kifejezőerő a fő jellemzőjük. A 15 táncművész eltérő képzési háttérrel és technikával rendelkezik, ennek előnyei az előadásokban jól kamatoztathatók. A táncszínházi műfaj kereteit széles spektrumban törekszenek tágítani, a közönség az elmúlt években megszerette előadásaikat. Számos
vendégoktató és koreográfus dolgozik az együttessel, erősítve a sokszínűséget, rugalmasságot, tartva a magas szakmai színvonalat. A Miskolci Balett kezdetektől sikerrel szerepel hazai fesztiválokon és a határontúlon is.

Zene: Guido di Vona / zenei montázs

A(z) Miskolci Balett előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások