Színház

A király beszéde

dráma, magyar, 2013.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A számtalan díjat elnyert filmsiker először kerül Magyarországon színpadra. 2011-ben A király beszéde elnyerte a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb színésznek járó Oscar-díjat.
1936-ot írunk. V. György elsőszülött fia lemond a királyi címről. A másodszülött, György nem képes a nyilvános szereplésre. Valószínűleg pszichés eredetű dadogása miatt alkalmatlan arra, hogy tömegek előtt szerepeljen, ezért retteg a nyilvános megszólalástól. Holott erre nagyon nagy szüksége lenne nemcsak az uralkodó háznak, de egész Angliának, hiszen Európát egy rendkívüli tehetségű és ördögi szónok viszi a teljes őrületbe: Adolf Hitler. Györgyre nagy feladat vár: képviselnie kell Angliát a II. világháború hajnalán, erőt és hitet kell adnia alattvalóinak a történelem egyik legnehezebb időszakában. Hogyan lehetséges ez, mikor meg sem tud szólalni, ha szerepelnie kell? Egy zseniális beszédterapeuta és egy fantasztikus ember, Lionel Logue segít a királyi család tagjának embernek lenni - királynak lenni. A két férfi barátsága egy életre szóló ajándék lesz mindkettőjüknek - s talán egész Angliának.

A(z) Csiky Gergely Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. december 20., Csiky Gergely Színház

Stáblista:

Szereplők

Cosmo Lang
Winston Churchill
Stanley Baldwin
Anyakirálynő
Mrs. Wallis Simpson

Hozzászólások

10/10
Elenore 2013 dec. 30. - 14:42:24 10/10
10/10 pont :) Nagyszerû feldolgozás, érdemes megnézni, tetszett. Egy súlyos rendezési hiba azonban van, a kivetítõ az elsõ emeletrõl és attól felfelé nem látható, a nézõközönség jó része tehát lemarad errõl a darab megtekintése során...