Színház

A léggömb elrepül

színmű, 1 felvonás, 80 perc, magyar, 2008.

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A sokunk számára oly kedves költő verseiből, újságcikkeiből, útleírásaiból, novelláiból szerkesztett est, egy igazából felnőni sosem akaró, az életet, a játékot szenvedélyesen szerető fiatalember portréja.
Könnyed és elegáns, a komoly mondanivalót is gyakran bohócmaszk mögül előadó poéta, a magyar nyelv csodálatos virtuóza. Kíváncsi utazó, szellemes csevegő: gyerekkorról, családról, pesti kávéházakról és a Vatikánról. A múlt és az értékek tiszteletéről, emberi és művészi feladatainkról, az alkotásról. Távoli csillagokról és féltve őrizgetett elsárgult fényképekről. Az írásról. A színházról.

Éljük bármelyik életszakaszunkat, legyen a dalunk boldog vagy szomorú, álljunk rivaldafényben, vagy kacsintson ránk az elmúlás, Kosztolányi írásai arra tanítanak, hogy nyitott szívvel, gyermekségünket megőrizve és érzékenyen az élet apró dolgainak költészete iránt, harmonikusabb és derűsebb lehet földi utazásunk....

A(z) Vígszínház előadása

Bemutató időpontja:

2008. április 23., Vígszínház

Stáblista:

Hozzászólások

aavvaavv 2017 nov. 20. - 16:10:54
Minden elõadás elõtt csinálnak próbát, hogy leellenõrizzék a technikai berendezéseket. És azt hiszem, a személyzet egy része elõtte lent segít a nagy színpadi elõadásnál.
Sumomo 2017 nov. 20. - 12:15:30
De a Vígszínház házi színpada, tragédia.
Iszonyú por , félõ volt , hogy köhögõ koncert alakul ki.
De a legcikibb az a rendszer, hogy abban az apró elõtérben heringként várakoznak az emberek , hogy a nézõtérre beülhessenek.
Fel nem foghatom, hogy miért nem lehet az ajtót akár fél órával is a kezdés elõtt kinyitni?
Sumomo 2017 nov. 20. - 12:10:43
Szenzációs elõadás! Remek estét szerzett nekünk Mûvész úr!
Köszönjük!
Fantom 2 2015 aug. 16. - 23:59:44 Előzmény Gabriella54
Sajnos van miértje, hogy ilyen kevés alkalommal is adják elõ.
- Egyrészt, más szerepei miatt is.
- De másrészrõl bizonyos önálló esteknek nem tesz jót, ha folyamatosan vannak mûsoron. Nem egy, ehhez hasonló elõadás van, amire bármikor szívesen elmennék. De sajnos, a legtöbb nézõ inkább néz egy rendes színházi elõadást, és csak ritkán adják be a derekukat, egy élményben gazdag önálló estre. Ezért is vannak havonta két-három elõadások.
10/10
Gabriella54 2009 febr. 01. - 02:32:50 10/10
Nagyon tetszett, alig várom, hogy újra láthassuk. Olyan kár, hogy Fesztbaum Béla csak havonta egyszer-kétszer adja elõ :(
Valóságos feltöltõdést jelentett ez a kb másfél óra - az ilyen elõadásokért érdemes színházba járni!
10/10
kepessy 2009 jan. 31. - 23:50:15 10/10
Az élményeket befogadó ember elszökteti magával az "elõadást". Ki az utcára. Játszi könnyedséggel cipeli tovább, mint egy habkönnyû keresztet, miközben ...miközben se élet, se halál ura, csak van. Majd idõnként elhiszi, hogy létezik is.
Mit csináljak? Ma este valami újra visszaköltözött belém, s remélhetõleg nem akar elhagyni. Naná, hogy nem kergetem tovább!!!

egy érvényes jeggyel rendelkezõ nézõ