Színház

A Macskalápon

dráma, 2 felvonás, 125 perc, magyar, 2005.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A dublini születésű Marina Carr - noha nálunk még nem játszották darabját - a drámai műfaj egyik legismertebb képviselője a nemzetközi szín-téren. Első bemutatójával már huszonöt évesen, 1989-ben nagy feltűnést keltett hazájában és Angliában, műveit azóta világszerte bemutatták.
A Macskalápon mai közegbe helyezett sorstragédia, tulajdonképpen kortárs Médeia-variáció, amelyben - ahogy ír színpadon illik - a túlvilág és a borongós tündérmesék sejtelmes alakjai halálos természetességgel járnak-kelnek még az élők között.
Marina Carr hangja összetéveszthetetlen. Tragédiáiban különös sorsú asszonyok próbálják kijátszani - vagy éppenséggel továbbörökíteni - a nemzedékről nemzedékre elkerülhetetlenül beteljesülő családi átkot. Színpadi világa nem realista; erőteljes valóságát a mítosz fénybe vonja, a ballada sötétje beárnyékolja. A Macskalápon - bármily megrendítő is a történet - nemcsak mellbeverő és torokszorító, de pillanatokra mulattató is tud lenni.

A(z) Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2005. március 25., Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

cavanna 2008 okt. 13. - 10:08:28
Nagyon jó volt a tegnapi Macskalápon, Básti Juli nagyon energikus volt, hihetetlen mennyit rohangált, ugrált, ordibált, bõgött... :) szenzációs! Azért Kulka Jani hosszú hajjal....