Színház

A nadrág

komédia, 2 felvonás, magyar, 2015.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Emlékszik-e még valaki arra, mi az a "szocialista vígjáték"? Aminek társadalmi mondanivalója ugyan kicsinyke volt, a humora pedig soványka, viszont a Patyolattól a Közértig bátran kritizálta az élet nagy kérdéseit. Dunai Ferenc A nadrág című komédiájának vígszínházi premierje egy csapásra szakított ezzel a módszerrel. Mert miről is van szó?

Egy szocialista nagyvállalat igazgatója titkolt szeretője ágyában fekszik egy szexin forró éjszaka után. Egyfolytában a szocialista erkölcsről prédikál és a vállalati ünnepség dísz szónoklatára készül a szocialista ipar csodálatos teljesítményéről. Egy valódi díszpinty. Egy potentát. Képzeljék el Feleki Kamillt, aki épp Ruttkai Éva ágyából kászálódik ki és keresi a nadrágját... Hát, igen. Ez a fránya nadrág! A bajok mindig ilyen apróságok miatt kezdődnek. Mert nadrág nélkül mit ér a legnagyobb társadalmi pozíció, a legpontensebb férfiúi büszkeség!

Mi marad egy emberből a nadrágja nélkül? És mi marad a rendszerből egy nadrágja vesztett főkáderéből? Erről szól az elmúlt 60 év egyik legsikeresebb, és legmulatságosabb magyar és bátran kijelenthetjük: "szocialista vígjátéka". Csak éppen a szocializmus bukott ki alóla. Vagy mégsem?

A(z) Karinthy Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. november 13., Karinthy Színház

Stáblista:

Szereplők

Radó Tamás (igazgató)
Berta (a szeretője)
Laci (műszaki rajzoló)
Koltai (SZB. titkár)
Soltészné

Alkotók

Hozzászólások

10/10
papua 2015 nov. 18. - 17:43:48 10/10
Nagy siker, remek elõadás.