Színház

A rét

előadás, 90 perc, 2021., 16 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Van két fiú. Bérlettársak, egy lakásban élnek. Be vannak zárva: körbe-körbe járnak vagy
mozdulatlanságba burkolóznak. Éhesek. Szabadulnának. Unalmukban vágyakozni kezdenek.
Unalmukban elkezdik megteremteni ennek a közös vágynak a tárgyát. Más szóval: írnak.

Még aznap este ugyanez a két fiú találkozik két lánnyal. A lányok szintén egy lakásban élnek, csak ők
egy másikban. Vonzóak, veszélyesek, üresek és mindentudók. VanKét elválaszthatatlan jóbarát egy kosztümös szerelmi Bermuda-háromszögben találja magát, ahonnan csak az egymással való szembenézés útján szabadulhatnak.

Van két fiú. Bérlettársak. Be vannak zárva: körbe-körbe járnak vagy mozdulatlanságba bábozódnak. Éhesek. Szabadulnának. Unalmukban vágyakozni kezdenek. Megteremtik közös vágyuk titokzatos tárgyát. Más szóval: írnak.

Aznap este ugyanez a két fiú találkozik két lánnyal. A lányok szintén egy lakásban élnek. Vonzóak, veszélyesek. Üresek. Mindentudók. Van bennük valami nem-emberi. Vagy csak még nem sikerült megfelelő mértékben összeismerkedniük.

Az önszerveződő házibuliban a két pár története magát kezdi írni, az alkotóknak nincs többé hatalma a cselekmény fölött, amelynek most már mind a négyen a részesei. Hőseink egy különös, kosztümös regény szereplőivé alakulnak, egy századokkal ezelőtti szomorújáték fogaskerekeivé, amely mind stilisztikailag, mind dramaturgiailag zavaros, lázálom- és szappanoperaszerű.

A fiúk közötti munkakapcsolat párharccá, rivalizálássá fajul, amiben szerelem és karrierizmus egyaránt tényezők.
A lányok közötti véd- és dacszövetséget múltbéli sértettség, szerelmi féltékenység próbáltatja meg.

Mindeközben két alak egy bezárt kocsmában, egy panorámaablakon keresztül a temetőre néz. Várják, hogy valaki nyisson. Mit lehet tenni ebben a végtelen éjszakában? A polcok dugig vannak alkohollal.

Kié lesz a nő, mire megvirrad? Végül kik jutnak ki erre a sokszor emlegetett, vágyakkal és félelmekkel benépesített rétre? És ott boldogok lesznek? De a legfontosabb kérdés mégis: hogy mikor nyit újra a Rácskert?

Álmodja fej fej mellett: Bódi Zsófi
Tegyen róla, hogy kinézzen: Molnár Anna
Hidaljon át mindent: Kátai Orsolya
Lehetőleg írja és rendezze is meg: Fekete Ádám

A(z) FAQ Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2021. október 23., FAQ Társulat

Stáblista:

Hozzászólások