Színház

A színházcsináló

színmű, 1 felvonás, magyar, 2000.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Táncterem a Fekete Szarvas vendéglőben, egy kétszáznyolcvan lakosú "törpeközségben". Műsoron A történelem kereke című világkomédia, mely egyúttal és lényegében világtragédia is. Írta, rendezte, játssza és a produkció lelke: Bruscon, állami színész. Közreműködik Brusconné, valamint Sarah Bruscon és Ferruccio Bruscon, gyermekeik.
Az országos turné előző állomásain háromszáznyolcvan fizető néző előtt aratott tomboló sikert A történelem kereke, ám a sokoldalú színművésznek, a valóságos színházcsinálónak, kinek a szellem világát Shakespeare, Voltaire és saját maga jelenti, ezúttal a szokásosnál is makacsabb problémákkal kell megküzdenie. Az már nem újdonság számára, hogy felesége minden jelenetét szétköhögi a színpadon, hogy Sarah lánya "dilettáns", Ferruccio fia pedig egy "antitalentum". De itt egy koszos, nyirkos helyiségért (a falon réges-régi Hitler-kép) terembért kérnek tőle, az udvarból árad befelé a disznóbűz, ráadásul épp aznap véreshurka-nap van a faluban.
És mintha szándékosan packázna vele a sors, még azért is aggódnia kell, hogy Fassbinder nevű helyi tűzoltóparancsnok engedélyezi-e a vészvilágítás kikapcsolását az utolsó jelenetben. Pedig ha nem, A történelem kereke tönkre van téve...

A(z) Kamra előadása

Bemutató időpontja:

2000. október 27., Kamra

Stáblista:

Szereplők

Bruscon (színházcsináló)
Brusconné (színházcsinálóné)
Ferruccio (a fiúk)
Sarah (a lányuk)
Vendéglős
Vendéglősné
Erna (a lányuk)

Alkotók

Hozzászólások