Színház

A tizenötödik

musical, 2022.

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

„Ki vagyok, mi vagyok, én döntök

vagy csak sodor az élet, kiért és miért élek?

Küzdök és vágyom, bántok és bántanak,

öröm és bánat, a boldog lét hol marad?

Mit ad nekem a haza, és én neki mit adok?

Elvesznek mindent, de én még élni akarok!”

Kazinczy Lajos 29 éves, a nyelvújító író Kazinczy Ferenc legkisebb fia. 1848-49-ben honvéd tiszt, egy napra a Magyar Honvédség utolsó főparancsnoka. A szerelmes, bohém, szegény és céltalan ifjúból a szabadságharc hőse lesz, aki csaták sorsát dönti el, szuronyrohamot vezet. Az aradi várban Haynau foglya lesz, ítéletre vár. A tizenhárom vértanút már kivégezték. Mi lesz az ő sorsa?

A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical, melyben a kor magyar dallamvilága keveredik XXI. századi zenei formákkal. Szerelem, szenvedély, küzdelem a hazáért, a magam igazságáért, az életért. Háromgenerációs, nagyszabású, magával ragadó, látványos előadás.

Gyerek Kazinczy / Énekes fiú: Gyetvai Martin/Holló-Zsadányi Norman/Vida Bálint
Őr: Czakó Ádám/Fellegi Lénárd
Katona: Fellegi Lénárd/Ruzicska László
Valamint: a Madách Színház zenekara, tánckara és kórusa.

A(z) Madách Színház előadása

Bemutató időpontja:

2022. április 22., Madách Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
mariposahercegno 2022 okt. 14. - 23:00:14 10/10
Most néztem meg és nagyon tetszett. Szuperek voltak a dalok és a színészek is egytől egyig fantasztikus munkát végeztek❤
10/10
Criceto 2022 máj. 10. - 14:38:28 10/10
Közel sem olyan rossz, mint az előző két hozzászóló írja. Érdemes megnézni. A darab írójának a Hamilton volt az inspiráció az tuti. Azt a színvonalat azonban nem sikerült megközelíteni. Megnéznék egy olyan változatot, ahol a rap betéteket rap zenészek adják elő. Sokkal hitelesebb lenne.
1/10
FreeWay 2022 máj. 10. - 13:25:58 1/10
Ez a darab a jóízlés elleni bűncselekmény! Gagyi giccs, borzasztó zene, minőségtelen dalszövegek erőltetett rímekkel és semmi mondanivalóval. Egy iskolai megemlékezés színvonalát sem éri el. Csak a színház iránti tiszteletből nem hagytam ott a szünetben, ahogy azt sokan mások tették. A főszereplő (Borbély Richárd) kiváló énekhangján kívül semmi értékelhető nincs benne. Az alkotók annyira görcsösen akartak egy új István a királyt alkotni, ami megtalálja a mai tizenéves generációt, egymás után pakolva a rock, rap és népdalokat, teljesen random bedobálva pár Vörösmarty, Kazinczy, Petőfi idézetet, hogy a végén egy nagy vicc lett az egészből. Nem méltó az aradi vértanúk emlékéhez.
1/10
racera 2022 máj. 06. - 18:12:51 1/10
kijöttem szünetben, borzasztó volt!!!!