Színház

Agyigó

előadás, 2 felvonás, 90 perc, magyar, 2014.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Ki volt Szabó Magda? Író, költő, feleség? Ember volt, mint bárki más. Küzdött, félt, harcolt, szeretett. Kimondta azt, amit mások nem mertek, vagy nem tehettek. Életét végig kísérte a bizonytalanság. Támaszként, lelki társként állt mellette férje Szobotka Tibor, író, műfordító. Két test, egy lélek voltak. Az előadás átöleli a teljes életművet a költeményektől az önéletrajzi ihletésű írásokig. Az 1. felvonás a gyermekkorról, a 2. a szerelemről, és annak elvesztéséről szól. Nagyváradi Erzsébet érzelmekben gazdag, drámai erejű alakítása és Vasicsek János zenéje és különleges hangja szinte misztikus erővel idézik meg a maga teljes emberi valóságában Szabó Magdát.
„Nekem a világ csodája volt ez a lány! Feszült kíváncsisággal ültem be a Régimódi történet próbáira, ám hamarosan eloszlattak a kételyeim. Erzsi már az első alkalommal megmutatta képességeit, színpadi érzékenységét. Ösztönösen intelligens színésztehetség, olyan madár Ő, aki úgy született, hogy tud repülni. Két ellentétes karaktert kellett megelevenítenie, megtette, mégpedig úgy, hogy ritka élményben részesített, ráismertem benne az anyámra! Meg is szólítottam egyszer a folyosófordulóban: - Édesanyám! Rajta volt már a szerep, akár kézen a kesztyű. Tisztelettel és felelősségtudattal gyakorolja a mesterségét, ha sikeres akkor is, észre sem vette, hogy időközben milyen népszerű lett. Csupán hosszú pályát kívánhatok neki!” (írta Nagyváradi Erzsébetről Szabó Magda)

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Tomaki 2019 ápr. 24. - 21:55:20 10/10
Köszönöm, nagy élmény volt az előadás! Elolvastam Szabó Magda összes regényét, meséjét, versét, feljegyzéseit, s csak azt sajnálom, hogy soha nem találkoztam személyesen az Írónővel. Nagyváradi Erzsébetnek ez megadatott (a leírásból gondolom), s biztos vagyok benne, hogy élete meghatározó élménye volt, s talán eddigi legszebb visszajelzés a pályájához Szabó Magda dicsérő sorai.