Színház

Amazonok – Három év múlva

előadás, 2018.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A Rózsavölgyi Szalonban 2015 decembere óta nagy sikerrel játsszák Jean-Marie Chevret Amazonok című darabját. A Franciaországban és a világ sok országában is nagy sikert aratott darabnak végre megszületett a folytatása is, amely három évvel előre repíti a nézőt az időben.

Az Amazonok három női főszereplője: Martine-, a negyven körüli háziasszony, akit a férje nemrég hagyott el egy huszonéves szőkeségért, Micky, a könyörtelen üzletasszony, akinek sok kapcsolata van, de keménységével elriasztja magától a férfiakat, és a bolondos Annie, aki nemrég veszítette el az állását, és reménytelenül próbál legalább egy férfit találni, aki önmagáért szereti őt, Martine hatalmas párizsi lakásában él egy afféle női kommunában, amazonként, de lényegében agglegényként: semmi főzés, mosogatás, lábborotválás, semmi versengés a férfiakért. E zárt közösségbe egyetlen férfinak van bejárása, a Martine legfelső emeleti manzárdszobáját bérlő meleg képzőművésznek, Loïc-nak, aki öccsként, fiúként tartja a lányokban a lelket, ha arra van szükség, és pirongatja meg őket, ha úgy érzi, rászolgáltak. Ebbe a kicsit frusztrált, de szerető közösségbe érkezik Guillaume, Martine-ék régi barátnőjének fia, aki egy szerelmi csalódásból lábadozik, és az ő megjelenésével egyből vége a nyugalomnak, megindul a versengés Guillaume kegyeiért, akinek végül Loïc nyeri el a szívét, a három nő pedig félig mulatva, félig bosszankodva újra letelepszik a kanapéra, kedvenc romantikus filmje elé.

Három évvel később kedvezőbb szelek járnak: Martine boldogan él argentin szerelmével, Pablóval, aki három évvel korábban toppant az életébe: ahogy Loïc mondja: „visszatalált a gyökereihez”, főz, mos, vasal, és boldogan engedi át magát Pablo dédelgetéseinek.

Annie időközben férjhez ment egy idős milliomoshoz, aki tényleg önmagáért szerette őt, de sajnos hamar meghalt, rengeteg pénzt hagyva Annie-ra, aki bolondosabb (de tisztánlátóbb), mint valaha, és az egyik furcsa holmit vásárolja a másik után.

Guillaume és Loïc a felső szinten turbékolnak, az álomlakásukat építgetik, tökéletes boldogságukat nem zavarja meg semmi.

De hol van Micky? Miért nem érik el soha? Miért kerüli őket?

És tényleg olyan tökéletes minden? Tényleg mindnyájan beeveztek a boldogság révébe?

Sok meglepetés vár még a nézőre, mire választ kap ezekre a kérdésekre.

Az Amazonok bemutatójára 2003-ban került sor a Théâtre Rive Gauche-ban Jean Pierre Dravel és Olivier Macé rendezésében. A produkció több mint 750 előadást élt meg, a darabot játszották Kanadában, Lengyelországban, Olaszországban, Görögországban, Angliában és az Egyesült Államokban is. A nagy sikerre való tekintettel Chevret 2007-ben megírta a darab folytatását, amelyet Les Amazones: trois ans après, vagyis Amazonok: három évvel később címmel mutattak be a Théâtre de la Renaissance-ban.

Az előadás Jean-Marie CHEVRET engedélyével jött létre. Magyarországi jogok: Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség.

A(z) Rózsavölgyi Szalon Arts & Café előadása

Bemutató időpontja:

2018. december 13., Rózsavölgyi Szalon Arts & Café

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások