Színház

Anatólia Tüze

tánc-show, török, 2005.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A tánc határait feszegető izgalom, 241 lépés percenként...

A Fire of Anatolia- azaz Anatólia Tüze- Anadolu Atesi török társulat egyedi, és rendkívüli előadása, amely közel száz táncos közreműködésével dolgozza fel a török kultúra őshazájának, Anatóliának mitológiáját, ősi történelmét. Az együttes a világon legismertebb török tánccsapat. Műsorukat a néptánc, a balett, és a modern mozgásszínházi koreográfia illetve a vizuális showelemek egyesítésével alkotják látvány-színházzá. A táncelemek között a hastánc és az élő dobos előadások is hangsúlyos szerepet kapnak, egyszerre több mint 40 hastáncosnő és 60 dobos jelenik meg a színpadon.
A társulatot öt évvel ezelőtt Mustafa Erdogan alapította, tagjai közé 750 táncos közül választották ki azt a 90 fiatal tehetséget, akikkel az ország vezető táncosainak és koreográfusainak irányítása alatt azonnal meg is kezdték a munkát. Ennek eredményeképp jött létre a Fire of Anatolia című előadás, amelyet nemzetközi turnékon adnak elő 2002 óta.

Azóta több nagysikerű fellépésen vannak túl, ezidáig 30 különböző országban kb. 800 előadás alatt több mint 6 millió szerencsés embert kápráztattak el.

Az együttes nemrégiben egyedülálló Guiness rekordot állított fel, koreográfiájukban a műsor utolsó percében egy perc alatt 241 lépést "ugrottak", amellyel a leggyorsabb zenés tánc" kategóriában döntötték meg a korábbi csúcsot.

A(z) Főnix Csarnok előadása

Bemutató időpontja:

2005. november 8., Főnix Csarnok

Hozzászólások

10/10
judo64 2010 szept. 23. - 20:24:23 10/10
Az elõadást Törökországban láttam.Nem vagyok színházba járó egyéniség,de ezt nem bántam meg hogy megnéztem.Elképesztõ a koreográfia a díszlet az elõadók együtt mozgása.Szóval felejthetetlen élmény.Mindenki figyelmébe ajánlom és aki teheti menjen el!