Színház

ART-RAVALÓ: KÖR - egy gondoskodó uralkodó története

előadás, 90 perc, 2024.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál közös produkciója.

“Ami biztos, nem olyan biztos.
Semmi nem marad így, ahogy van.
Ha az uralkodók már beszéltek,
meg fognak szólalni azok is, akiken uralkodnak.”

Bertolt Brecht: A dialektika dícsérete - fordította Halasi Zoltán

Egy völgy sorsáról dönt közösen a nép, egy korszak sorsának vet véget az összefogás. Fejét veszti a kormányzó, elröppen a lúd, Gruse pedig a kis Mihellel menekül át a hágón…

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy uralkodó, aki egész sajátos neveltetést kapott. Az élet kihívásának fordulatai tették azzá, aki. Hogy hittek benne, hogy saját szemével látta a kitartást és követte az igazságtétel nyakatekert mesterségét.
Mégis mi mellett tartunk ki a világ folytonos szétesése és összeállása között? Milyen igazság, milyen valóság építésében veszünk részt? És hogyan leszünk azzá, akik vagyunk?

Előadásunk Bertolt Brecht: A kaukázusi krétakör című darabjából indul, az ART-RAVALÓ fiataljainak képzeletében születik meg és alakul át saját történetünkké.

Az ART-RAVALÓ egy olyan szociális-művészeti és pályaorientációs projekt, mely gyermekvédelemben nevelkedett fiatalok társadalmi beilleszkedését és önálló életük megkezdésének segítését tűzte ki célul. A projekt részeként a fiatalok hat hónapon át tartó színházi-művészeti képzésben részesülnek. Ennek eredményeképpen született meg ez az előadás.

Látványtervező: Auer Alexandra
Grafika: Sztranyák Zsófia

Zenei trénerek, közreműködők: Deák Juli és Mákó Rozi

Játsszák: Bogdán Izabella Letícia, Boros Viktória, Csemer László, Filep Mercédesz, Horváth Tamás, Kalányos Richárd, Kolompár Annamária, Králik Bianka, Molnár Bianka, Olasz József Alex, Rácz Gábor, Szaksz Beáta, Sztrutin Réka Eszter

Bemutató időpontja:

2024. február 24.,

Stáblista:

Hozzászólások