Színház

Athina - A nagy szülinapi buli

előadás, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

2014-ben kerek születésnapot ünnepel Athina. Örömét szeretné országszerte, egész évben megosztani a közönséggel.

A "Tengerről tengerre" színház, koncert - magyar, görög, spanyol, francia, olasz történeteket mesél el, prózában, versben, zenében és táncban. Teszi mindezt a személyiség erejével, kihasználva a színház illetve környezet adta lehetőségeket.

Az előadó Papadimitriu Athina, görög származású magyar színész-énekesnő. Magyarországon rendkívül elismert, számtalan főszerepben aratott sikert (Elektra, Júlia), de zenés színpadok és show műsorok állandó szereplője (Les Miserables - Mme. Thenardier, Jesus Christus Superstar - Maria Magdolna, The Man of la Mancha - Aldonza). Emellett vendégszerepelt Görögországban is és eljátszotta többek között Melina Mercouri szerepét, egy a róla írt darabban.

A két részes műsor az egyes műveket szituációba ágyazva mutatja be, amelyet erősít a tánc nyelve, többször párhuzamos síkon fut a mű prózában és táncban megelevenítve. Népszerű slágerek a Latin érintés és a Végtelen érintés című albumok dalai, de felcsendülnek eddig meg nem jelent számok is. A nagysikerű latin-amerikai dalokat tartalmazó CD számai mellett magyar (Cserháti Zsuzsa, Charlie, Máté Péter) és Gipsy Kings slágerek átdolgozásai hangzanak el.

Először ismerkedhetnek meg ilyen előadásban a görög kultúra darabjaival, autentikus és modern zenei világával. Athina feleleveníti egy görög taverna helyszínén egykori nagy szerepét, és Melina Mercouriként jelenik meg. Tulajdonképpen egy határok nélküli utazás részese a néző.

A(z) Spirit Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások