Színház

Az Emlékek Őre

előadás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az előadás fiatal művészeti iskolás tanulók bevonásával készült annak érdekében, hogy a regényben taglalt problémakörök közül a mai ifjúság számára leginkább mérvadókat emelhessük ki. Ezekre épül az előadást követő beszélgetés és foglalkozás is, ahol a nézőket szólítjuk meg a témával kapcsolatban.

Az Emlékek Őre komor, ámde mégis ambivalens utópiát fest a jövőről, ahol az emberek egyéniségük feladásával, de jólétben és békében élnek a Közösség tagjaként. A főhős, Jonas számára olyan munkát jelölnek ki, ami alapjaiban rengeti meg az amúgy is túlbuzgó kíváncsisággal megáldott fiút. Ő lesz az Emlékek Őre, vagyis az a legfőbb személy, aki a Régi Világ emlékeit őrzi a Közösségben. A tanulás kezdetét veszi, de ezzel elindul egy visszafordíthatatlan folyamat is - az öntudat ébredése, aminek köszönhetően a dolgok magukra öltik valódi arcukat.

Szép történet ez két emberről és küzdéseikről, belső konfliktuaikról, és az önálló döntés végzetesnek is mondható következményeiről. is.

Olyan kérdéseket feszeget az előadás, mint: Működőképes-e ez a világ? Fenntartható-e egy viszonylagos jólét a maga visszásságaival együtt? Létezhet-e, hogy a társadalom felülemelkedik az alapvető emberi érzések és morál diktálta ösztönvilágon, és a tiszta intellektus eszközével kialakít magának egy "átláthatóbb" rendszert. Egyáltalán: mit is jelent az önálló döntés?

Az előadást bátran ajánljuk hatodik osztálytól felfelé, felnőtt közönségnek is!

A(z) Teleszterion Színházi Műhely előadása

Stáblista:

Hozzászólások