Színház

Balett +

táncjáték, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A 2015/16-os évadban mutatkozik be Balett + című sorozat, melyben a Kecskemét City Balett társulata kéthavonta más és más meghívott vendéggel közösen mutatja meg, hogyan találkozhat a művészet a..., nos, a művészettel. A közreműködő partnerek pedig egytől-egyig Kecskemét hírnevét öregbítik, ezzel is különlegessé, lokális ünneppé varázsolva ezeket az estéket.

Decemberben a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeum által összegyűjtött különlegesen inspiratív, az emberi testet centrumba helyező képek kerülnek középpontba: a fotókból hangok, illatok, zenék áradnak. Márciusban az Airtist zenekarral társulva korszerű táncszínház születik, melyben az ősi, népi hangszerek együttesen elektronikusnak tűnő hangzásvilága elementáris erővel zúdul a táncművészekre. Májusban pedig szokatlan módon egy színművész beszédhangja szolgáltatja a talpalávalót: Kőszegi Ákos orgánuma kiváló "zenei" aláfestése a produkciónak.

Más megvilágításba kerül tehát a zene és a tánc kapcsolata; csak körül kell néznünk, és meglátjuk: mindenhonnan árad felénk a zene, és bármely pillanatban táncba hívhat minket a világ.

BALETT + ESSZENCIA + CSÍK JÁNOS
táncszínházi előadás, élőzenével

a Kecskemét City Balett tagjai: Szőllősi Krisztina, Domán Dalma, Bányai Mirjam, Esterházy Fanni, Nagy Nikolett, Katonka Zoltán, Földesi Milán, Matkovics Norbert, Szóka Roland

az Esszencia zenekar tagjai: Csík János, Lakatos Róbert, Bede Ferenc, Balogh Kálmán, Kunos Tamás, Bognár András, Kacsó Hanga

A(z) Kecskeméti Katona József Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások