Színház

Ben Hur Live

előadás, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

BEN HUR a cím erőteljes érzelmeket és fantasztikus képsorokat idéz. Charlton Heston játéka és a legendássá vált kocsiverseny, a gályarabok tömege, a tengeri csata, a vita Jézus és a keresztények között, és természetesen a feledhetetlen szerelmi szál - minden amit a filmből már jól ismerünk, ismét megelevenedik, közvetlenül a szemünk előtt újrajátszódik. A nagysikerű Ben Hur regény alapvető mondanivalója a megbékélés értéke és fontossága, ma - a világ dolgait nézve - talán aktuálisabb és szükségszerűbb, mint valaha. Pontosan 50 éve annak, hogy 11 Oscar díjjal jutalmazták a BEN HUR című amerikai filmet, szóval az időzítés pompás arra, hogy a BEN HUR történet (Judah Ben Hur története) ismét előkerüljön egy élő előadás formájában.

A monumentális BEN HUR LIVE show 21.századi technikájával maga a modern Circus Maximus. A 2500 négyzetméteres színpadkép 360 fokban élvezhető és a nézőknek egészen különleges, közvetlen élményben lehet része. Fantasztikus, különleges effektusok, 400 színész és 100 állatszereplő dolgozik azért, hogy lenyűgözze a közönséget. Arab bazár, tengeri csata 3 óriás gályával és kalózhajókkal, a látványos kocsiverseny 5 igazi római quadriga között, ez mind része az élménynek, ami elvarázsolja a közönséget és egy valamikor a Krisztus utáni I. században játszódó elképesztően szép júdeai utazás részesévé teszi.

A show producere Franz Abraham és cége az ART CONCERTS 15 éven át dolgozott a show megvalósításán. Finomították, csiszolgatták a legmodernebb technikákat alkalmazva a színpadra állítás során. Hogy a siker biztos és teljes legyen a szórakoztatás művészetének legnagyobb neveit kérték fel az alkotó csapat tagjának.

Az előadás méltatására a London Times is Franz Abraham-ot idézi, aki frappánsan megfogalmazta a lényeget: "a show egy rockkoncert erejét, egy Broadway musical lenületét, egy színházi előadás korhűségét és egy igazi hollywoodi nagyprodukció látvány-gazdagságát egyesíti." A közönség kivételes gazdagsággal és igényességgel összeállított műfaj-kompozíció élményével gazdagodhat.

A világpremier 2009 szeptember 15-én Londonban, az O2 Arénában lesz, ezt követően a BEN HUR LIVE végigturnézza Németországot és az európai fővárosokat, Párizst, Madridot, Lisszabont stb.

A(z) Papp László Budapest Sportaréna előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

kovi43 2009 dec. 02. - 14:52:41
Nem elmarad a rendezvény, hanem átrakták egy késõbbi, 2010 februári idõpontra!